Vettem egy 12V invertert az autóba azzal a céllal, hogy tudjam tölteni a laptopot, de nem tölti a laptopomat, csak a páromét. Mivel lehet a gond?
Ezt az invertert vettem meg.
Képben csatolom a laptop tápján a szöveget és az inverteren is. Direkt nagyobb teljesítményűt vettem, hogy ne lehessen gond. Ennek ellenére mikor bedugom a laptopot, egy másodpercig tölti, utána viszont nem.
A párom laptopját tökéletesen tölti. Telefonom úgyszintén konnektorról és az USB portjáról is.
Nem vagyok egy fizikai zseni, én csak egyszerű paraszt fogyasztói nyelven beszélek, mi lehet a gond?
Táp: [link]
Inverter adatai: [link]
Köszönöm a választ!
Valószínű az lesz amit te mondasz.
Párom töltőjén ugyan 1.7A van, lehet ennyire még "túl van tervezve" hogy bírja. De az a +0,8A már sok neki :(
Fene egye meg. Feleslegesen kidobtam az ablakon 10 ezret :(
Köszönöm utolsó!
Előre elnézést kérek mindenkitől, ha hülyeséget mondok. A fizika tudásom eléggé megrekedt.
De van egy olyan érzésem, hogy ezzel sem működne, mert a laptopom töltőjén 135W van feltűntetve, talán a 80W kevés lenne neki.
Szerencsére a bolt ahol vettem visszaveszi a terméket a sérült csomagolás ellenére is (olyan volt a csomagolása, hogy nem lehetett máshogyan kibontani, csak úgy, hogy felvágom) és helyette veszek egy 600W-osat.
600/230 = ~2,6A, ezzel már csak nem lesz baja.
Egyébként a 2. megoldás, ha működne nyilván jobb lenne, mert nem hatékony 12V-ról 230-ra alakítani az áramot 85%-os hatékonysággal, majd kb újabb 85%-os hatékonysággal 230-ról 19V-re redukálni. A DC to DC inverter nyilván jobb lenne és akkor a módosított színuszhullámtól sem kellene tartani, csak akkor más konnektoros eszközt nem tudnék használni az autóban. =/
Na, de végülis jó lesz ez így. Köszönöm a válaszokat :)
6. vagyok. Én úgy vélem a 600 w. se lesz jobb, mert a 350-nek birni kell. Nem inkább ott van a probléma hogy a te laptopodat csak szinusz inverterrel lehetne tölteni?
Ez csak egy tipp.
Nos, ez utóbbit csak azért tartom valószínűtlennek, mert van egy szünetmentes tápom is, ami tudtommal ugyancsak módosított szinuszhullámot ad (nem tiszta szinuszhullám) és arról rendesen működik. Az 360W-os teljesítményű, tehát csak 10W-vel több mint az inverter. Mondjuk ilyen szempontból érthetetlen is, mert ez sincs 2,5A, hanem csak ~1,6.
Egyébként amikor bedugtam a saját laptopom tölteni, akkor 1 másodpercig töltötte, utána maga az inverter sípolt és abbahagyta a töltést. Erősen az inverter tűnik gyanúsnak.
Kedden jön meg az új inverter (mostanit visszacserélik szerencsére). Remélem azzal működni fog. Visszaírok majd a tapasztalatokkal.
Update: Kipróbáltam az új invertert. Ezzel már működik!
Valószínűleg az amperral volt baj.
Annyi gondom van csak, hogy ehhez nem adtak szivargyújtós kábelt, csak csipeszest, de ez a legkevesebb.
Gondolom lehet venni hozzá, de ha nem is találok, akkor csak egy szivargyújtós csatlakozót szerzek és megcsinálom úgy, hogy a csipeszkábelt rátegyem.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!