Full HD-ben hány órát/napot tudok felvenni egy 4TB-s merevlemezzel?
Kamerarendszerhez lenne Lila Western Digital 4TB.
8 darab kamera 1080p ami 2,4 megapixel.
Mozgásra kapcsolna be, de tegyük fel hogy 24/7 be menne mind a 8 db, akkor hány óra férne rá?
(sajnos csak szlovák oldalat tudok linkelni, mivel innen rendelném, magyarba nem találtam ezt a típust)
1920x1080 az csak ~ 2.1 megapixel.
Amúgy ez attól is függ, milyen minőségben vesz fel a kamerád, hány FPS-ben megy, milyenek a képek (sötét/világos/egyenletes/foltos/...), hogy tud tömöríteni a tömörítő, stb.
25 FPS esetén, közepes minőségben, H.264 tömörítéssel, nyolc kamerával számolva, 1 napi felvétel lesz 590 GB. 30 FPS-ben ez már kb. 700 GB.
Magas minőséggel számolva 25 FPS-ben kb. 860 Gb, 30 FPS-ben 1 TB.
De ezek csak nagyon pontatlan értékek, a végeredmány simán eltérhet akár több száz GB-tal. Szerintem próbáld ki, vegyél fel 1 órányi felvételt egy kamerával, szorozd meg nyolccal, majd 24-gyel. Pontossabb közelítést kapsz, ha mind a 8 kamerával, a végleges helyükre szerelve veszel fel 1 órányi anyagot, és azt szorzod 24-gyel.
köszi a válaszod!
csak azért mert most készülök venni, és nem tudom hogy milyen HDD-t vegyek. Elég e lesz a 4. De ahogy írod 1TB naponta, lehet elég.
12 GB ig bővíthető, ha gond lenne, vennék hozzá máskor még mert 2 slotos.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!