Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A számítógép IP címjét meglehe...

A számítógép IP címjét meglehet változtatni?

Figyelt kérdés

2017. febr. 11. 06:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hacsak nem fizetsz külön fix IP címért, akkor megváltozik magától is bizonyos időközönként, meg meg is lehet változtatni.

A legtöbb esetben elég, ha csak lecsatlakozol, meg fel. (Modem kikapcs-bekapcs.) Kábeltévés netnél szükség lehet arra, hogy a routered mac címét megváltoztasd, és akkor oszt azonnal új IP-t.

2017. febr. 11. 07:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha dinamikus, akkor ha újraindítod a routert, kapsz egy új kiosztásr, de ez szolgáltatótól is függ. Én upc-nél kb évente kapok új címet.
2017. febr. 11. 07:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is UPC-s vagyok.

A UPC-modem beállításainál én manuálisan is tudok új IP-címet kérni.

Viszont az még a kérdésedből nem derült ki, hogy te belső hálózati IP címről beszélsz (192.168.x.x), vagy a külsőről, amire már választ adtunk.

2017. febr. 11. 08:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Persze simán atirod.
2017. febr. 11. 09:44
 5/6 anonim ***** válasza:

"Kábeltévés netnél szükség lehet arra, hogy a routered mac címét megváltoztasd..."

Ilyen nem létezik. Egy eszköz, egy MAC-cím. Pont ez a lényege a MAC címnek.

2017. febr. 11. 10:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Belső hálózati IP cím lenne az, csak eddig nem tudtam, az melyik, nem igazán értek hozzá. Ehhez kellene infó, hogy hogyan lehetne megváltoztatni.
2017. febr. 11. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!