Mitől pörög fel a memóriahasználat?
Rendszeresen, fél-egy óra használat után elkezd pörögni, felmegy folyamatosan 90-99 % közé, ilyenkor mintha lefagyna, a program nem válaszol. Csak újraindítást lehet csinálni, olyankor egy darabig megint rendesen megy.
Közben a CPU-használat nem változik.
Különféle víruskeresőkkel és kémprogramirtókkal átnézettem.
Köszi, már olyan régen használtam a feladatkezelőt, hogy el is felejtettem, miket hogy kell rajta megnézni. :)
Eddig jól bírta, pedig neteztem majdnem egész nap.
Egy órája pörgött fel, végig lefigyeltem a dolgot. A 4 GB-os memóriából az svchost.exe a csúcson 2,1 GB-ot használt, 99 %-on ment. Közben megfigyeltem, hogy időnként beindult egy-egy másodpercekre a TrustedInstaller.exe is, olyan 5-8 % CPU-használattal, ami, mint rákerestem, a win frissítéseket pátyolgatja. Tehát frissítésekről volt szó, de hogy ilyen erővel?? Idáig soha nem volt türelmem kivárni, pedig felmerült bennem, hogy hátha frissítés.
Mostanra visszaállt minden alaphelyzetbe.
Sajnos, nem oldódott meg mégsem.
Minden nap egyszer bekapcsoláskor, még ha csak alvó állapot volt is éjszakára, előjön ez a dolog, ugyanúgy. Aztán negyedóráig nem lehet semmit csinálni a gépen, utána viszont megy egész nap rendesen, bár néha az egérmutató egy kis késéssel megy. (Közben semmi kiugró érték nincs, alacsony minden mutató, bár a gépen a led felvillog ilyenkor.)
Lehet valami fizikai hiba, vagy újra kell telepíteni, vagy...?
Milyen Windows? Friss telepítés? Ha igen, akkor van egy patch a rendszerhez, ami leszedi egyszerre az összes frissítést, és többet nem fogsz találkozni ezzel a problémával.
Ha nem friss telepítés, akkor meg állítsd be a Windows Update-ben, hogy ne keressen automatikusan frissítéseket a rendszerhez.
Windows 7, kb. egy éve lett felrakva. (Én nem tudok telepíteni, nem az a korosztály vagyok, akiknek az iskolában megtanították. :)
Azt lefelejtettem reggel, hogy minden frissítés le van tiltva. Mégis csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!