Miért nem terjedt el jobban a home office munkavégzés az informatikai szektorban?
Ennek szvsz. több oka lehet:
* nincs rendesen kiépülve a megfelelő - sebességű, rendelkezésre állású - infrastruktúra
* a cégvezetők úgy érezhetik: nincs kontrolljuk az alkalmazottak felett
* biztonsági ok: az alkalmazottak a "nem megbízható" otthoni gépükről/hálózatukról érik el a céges környezetet egy "2. világháborús csatatérnek" számító Interneten keresztül
* üzemeltetésnél, ügyfelek kezelésénél azért lényeges a személyes ottlét
* az otthoni környezet sokszor zavaró: asszony, gyerekek, anyós, kutya, macska, flexelő szomszéd...
* meg egyébként is: az ember társas lény, szereti a kollégáit - kivel megy akkor kocsmába egy fárasztó nap után? ;)
A szabadúszó életmód sem való mindenkinek. Az a "kontroll", munkaritmus, ami a munkahelyen van, az otthon nincs meg automatikusan meg mindenkiben (kell hozzá a főnöki kontroll, illetve a munkatársak egymásra való hatása).
"A VPN pedig megoldja a biztonság problémáját is."
Már ha valóban elvégzi a funkcióját az adott VPN-alkalmazás:
* [link]
A VPN a csatorna biztonságát oldja meg, a végpontit nem. Tehát a a kedves dolgozó kölke lewarezol valami játékot, mellé pár vírust, akkor másnap az a vírus már bent is van a céges hálón.
"főleg a női programozóknak lenne ez jó GYES melletti megoldás."
Én száz éve vagyok az IT-ben és kettő darab női programozót ismerek. Tehát ez nem egy tömeges igény.
De igen, szerintem a kontroll (érzetének a) hiánya miatt nem terjed a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!