Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A számitógépemben 1.6 ghz-s...

A számitógépemben 1.6 ghz-s intel atom proci,256 mb videokártya és 1gb ram van és mégis akadnak még az olyan játékokis amik rendszerigénye ennél kisebb miért?

Figyelt kérdés
2010. máj. 7. 12:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A videokártyánál a memória mérete csak egy dolog... Mint az autónál a szín: attól, hogy piros, még lehet Trabant is.

Egyébként ez nem számítógép, hanem egy laptop, sőt netbook. A rajta használatos Intel videokártya sokmindenre jó, de játékra semmiképp. Még jóval gépigény alatt sem. Az 1.6GHz Atom proci maximum egy P3 1.4GHz-vel ér fel, szerintem még egy P4-gyel sem

2010. máj. 7. 12:50
 2/12 anonim ***** válasza:
Írhatnál konkrét játékot is pl, de az hogy 256Mb-os a VGA nem sokat jelent, az 1Gb ram is kevés lehet.
2010. máj. 7. 12:51
 3/12 A kérdező kommentje:
Pl nemrég akartam feltelepiteni a doom 3-at na tess sztem ezmár egy elég ősi játék és tényleg bőven az irottak alatt van és mégis akad de nagyon:S
2010. máj. 7. 12:57
 4/12 anonim ***** válasza:

A Doom3 megjelenésekor messze felülmúlta grafikailag az akkori játékokat, és a számítógépeket is, amik akkor voltak. (kivéve a tényleg erőseket)

Az 1,6-os intel atom proci nem csak P3 1,4-nek felel meg, sokkal inkább P4 2 ghz-nek, vagy többnek.

A játék a videókártya hiánya miatt akad, ami abban van, az csak azért van, hogy gyorsítsa a windows grafikai felületét, amúgy játékoknál semmit sem ér, egyszerűen nem arra tervezték. Esetleg a Counter-Strike-al próbálkozz, bár ennél erősebb lapton is akad kicsit. :)

2010. máj. 7. 13:20
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen a Counter Strike fentvan de azonkivül nincs más na mind1 azért jólett volna mástis felrakni erre a gépre csak zavar hogy ezt szüleim vették meglátszik nemértenek a gépvásárláshoz amugy ez egy asztali pc csak ilyen kicsi féle:S xd
2010. máj. 7. 13:24
 6/12 anonim ***** válasza:

1.6Ghz-es intel atom?!

"Alapvetően az új generációs mobil eszközökhöz fejlesztették ki"

[link]

Máskor gondolkozz gépvásárlás előtt... "Netbook"... nevetséges...

2010. máj. 7. 14:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Nemén vettem és ez asztali pc!!! asszed én ilyet vettemvolna?:S:S
2010. máj. 7. 17:14
 8/12 anonim ***** válasza:

"Az 1,6-os intel atom proci nem csak P3 1,4-nek felel meg, sokkal inkább P4 2 ghz-nek, vagy többnek."

Egy P3 (Tualatin!) 1.4GHz közel ugyanazt tudja mint egy Northwood (a későbbi) P4 2GHz. A Willamette (első generációs) P4-et meg kakivá gyepálja :)

2010. máj. 7. 17:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen, de maga az Atom csipp használat közben gyorsnak tűnik. Van benne SSE3 meg SSSE meg ilyesmik... Tesóm netbookja közel olyan szépen megy, mint az én rendes gépem, pedig ez erősebb... (Ezzel nem a brutális erejére gondolok, hanem a windows és a programok sebességére) És csak 10%át zabálja áramban...
2010. máj. 7. 19:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Az igaz :) Számításban jobb a P3, de amihez adatforgalom és erőteljes memóriahasználat kell, abban nem annyira. Hiába na: SATA, DDR2 (vagy 3?), fejlettebb chipset :)
2010. máj. 7. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!