Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom egy kép felbontás...

Hogyan tudom egy kép felbontását 300 dpi-re növelni?

Figyelt kérdés

2017. jan. 30. 03:56
 1/9 Lajos54 ***** válasza:
35%

Beállítod 300 dpi-re...

Ha egy kicsit bővebben kifejtenéd a kérdést, talán lehetne válaszolni.

Ezután akarod készíteni a képet, vagy egy meglévő képről van szó?

Ha ezután, és alkalmas a képalkotó eszköz (szkenner, fényképezőgép), annyira állítod be. Ha meglévő kép, és kisebb a felbontása: sehogy.

2017. jan. 30. 06:38
 2/9 tabaki ***** válasza:

"Ha meglévő kép, és kisebb a felbontása: sehogy."

Jaj, dehogynem, csak éppen a kép minősége nem lesz tőle jobb. De bármilyen utána rátett felirat vagy rajz esetén még ez is hasznos lehet.

2017. jan. 30. 16:51
 3/9 A kérdező kommentje:

Nekem ez segített:

[link]

2017. jan. 30. 20:21
 4/9 tabaki ***** válasza:
Bizonyára remek találmány, de legyen világos, hogy ezt bármelyik képszerkesztővel vagy nézegetőprogrammal megteheted. Sohasem a pixelszám a probléma, hanem az, hogy a gyenge felbontású képből hiányoznak a részletek -- ezeket semmiféle program nem tudja hitelesen berajzolni.
2017. jan. 30. 20:30
 5/9 A kérdező kommentje:

4

Pl melyik képszerkesztők?

Egyébként kizárólag egyetemi előírás miatt kellett ez a dolog.

2017. jan. 30. 20:36
 6/9 tabaki ***** válasza:

Hát, mit tudom én...

Például a minimálisnak tudásúnak tekinthető Phoxo is alkalmazható, de persze a nála okosabbak is mind. Én csak ingyenes programokat használok, azokból sorolok még néhányat: Pixia, Fire Alpaca, Hornil StylePix, RealWorld Paint, Paint.NET, Gimp, Krita.

Nézegetők: Pl. IrfanVieW, XnView, Faststone.

Bármelyikben a kép átméretezésénél nézhetsz utána.

2017. jan. 30. 21:19
 7/9 Lajos54 ***** válasza:

A túl rövid kérdés miatt (mivel részleteket nem tudtunk meg belőle) igyekeztem rövid választ adni, és vártam a részleteket. Hosszabban Tabaki már kifejtette.

De azért hadd keserítselek el egy kicsit, kedves kérdező:

"...Egyébként kizárólag egyetemi előírás miatt kellett ez a dolog..."

A 300 dpi felbontás igénye biztosan nem úgy értendő, hogy utólag mesterségesen (tehát valamilyen programmal) felnyomatjuk ennyire a kép felbontását. Attól a kép még ugyanolyan vacak marad, mint mondjuk 92 DPI-s korában volt. Attól, hogy egy fájl, vagyis egy kép fizikai felbontása 300 DPI lesz, a tartalma nem változik, csak a fájlméret növekszik meg. Pedig biztos, hogy az egyetemen éppen a minőség miatt volt ez az előírás.

De attól, hogy a 2 deci bort átöntöd egy 3 literes üvegbe, még mindig csak 2 deci lesz...

2017. jan. 30. 23:19
 8/9 A kérdező kommentje:

A képek a portfólióm képei. Ezek egy részét úgy kellett elkérnünk az intézetvezető tanártól, hiszen ő dokumentálta a kiállításokat, a különböző projektmunkáinkat. Na már most ezen képek mind 300-nál kevesebb dpi-vel "rendelkeztek". Legtöbb esetben csak ezeket a tanári fotókat tudtam felhasználni. Így más megoldás nem maradt, mint a manipuláció.

Az én képeim 300 dpisek, szóval azok megfelelő minőségűek.

2017. jan. 30. 23:33
 9/9 anonim válasza:

3-as k. jó vagy, nagyon jó ez az oldal, nekem is segített! :))

1-es arrogáns péló vagy, ha nem akarsz segíteni, vagy szándékosan félreérted a kérdést, akkor akár meg is tarthatnád magadnak a kommentjeidet.

márc. 13. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!