Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rendszer leállás számítógépnél...

Rendszer leállás számítógépnél miért van?

Figyelt kérdés

Jelentkezett nálam az a hiba hogy többször leáll a gép de nem úgy hogy kikapcsol hanem csak elmegy a kép és nem reagál semmire! Egyszer videót néztem youtubeon és "leállt" a gép ami azt takarja, hogy a monitor elsötétül és azt írja ki nincs bejövő jel a videó hangja elmegy de a gép maga még megy tehát pörögnek és világítanak a ventilátorok. Ha újraindítom akkor csak gyorsabban felpörögnek a ventilátorok és nem csinál semmit a gép és csak vész leállításal lehet kikapcsolni. Kikapcsolás után újra be tudom kapcsolni de megint előjön a probléma. A hiba fellépése változó van amikor bekapcsolás után háromnegyed órával lép fel de van amikor 10 perccel később. Túlmelegedés se nagyon lehet mert nézem a processzor hőfokát 40 és 50 C fokon megy terhelés alatt. Nem vírus mert most volt újratelepítve a gép és így is hibás. Illetve nem a processzor paszta mert most lett újrapasztázva. Gép kitakarítva havonta portalanítom. Amúgy a gépbe egy Asus A55BM PLUS alaplap van illetve egy AMD A8 5600K processzor van és integrált videokártyával használom és gyári hűtővel a procit memória 4GB DDR3 1333Mhz HDD egy 500GB WesternDigital és egy 500W tápegység illetve van még 2 db 12cm rendszerhűtő ventilátor.

A válaszokat előre is köszönöm.

2017. jan. 29. 21:39
 1/4 levis56 ***** válasza:
Processzor hűtőt nézd meg,fixen áll? Hdd sata kábelt ellenőrízd.
2017. jan. 30. 15:34
 2/4 A kérdező kommentje:
A processzor hűtő a helyén nem mozgott a sata kábelt kicseréltem még így is rossz volt.
2017. jan. 31. 14:01
 3/4 levis56 ***** válasza:
Milyen a HDD kondíció?
2017. jan. 31. 15:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Már rájöttem a hibára a tápegység CPU csatlakozójának egyik tűjének műanyag burkolata eltört és emiatt áramkimaradás volt a prociban olykor, de ki lett cserelve csatlakozó most már jól működik a gép.
2017. febr. 5. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!