Milyen monitort valasszak?
Figyelt kérdés
Jelenleg van egy Dell E198FP tipusu monitorom kiprobalas celjabol. Tul fenyesnek talalaom, faj a szememe ha olvasom a szoveget. Sok beallitast kiprobaltam, de nem jo. Ugy dontottem veszek egy ujat, de nem tudom milyent valasszak, nem ertek hozza. Tudna valaki segiteni? Internetezes, szovegszerkesztes, tv nezes mivel tv tuner van a gepbe, es kozbe egy kis jatek is lenne.2017. jan. 28. 16:06
1/8 Dongaben válasza:
Ilyen "általános" célra talán LED monitort. Vagy LED TV-t. (Néha olcsóbb, mint a monitor...)
2/8 anonim válasza:
biztos h ezért le kéne cserélni a monitorod?
vannak szoftwares lehetőségek is korlátozni a maximális fényerőt... érdekes kifogás, még sose hallottma hasonlot. az átlag monitoroknak 300-400cd/nm2 fényereje van amit ha leveszel minimum fényerőre még lehet h 200 alá is megy ami már kifejezetten sötét és nehezen olvashatová teszi. probáld meg a windowsban a display calibrationnal is csökkenteni a fényerőt. hátha bejön azokhoz a dolgokhoz amikor zavar. bár tuti h nem használnám igy.. vagy vegyél fel egy napszemüveget :D (vicc)
3/8 Dongaben válasza:
Amúgy jogos, amit "# 2" válaszoló írt. Nem lehet, hogy a szemeddel van gond?
4/8 A kérdező kommentje:
Nem szerettem volna lecserelni a monitoromat, de elromlott es javitani nem lehet. Ezert egy hasznaltat akartam megvenni es rendesek voltak, ideadtak kiprobalni. Nos, minden beallitas ki volt rajta probalva es sajnos sertette nemcsak az en szemem, de rajtam kivul meg 3 emberet is. Ezert is gondoltam, nem hasznalt monitort veszek, hanem ujat, viszont rengeteg fele van es nem igazan tudom a mai modern vilagba, hogy melyik lenne az idealis, mert nem ertek hozza.
2017. jan. 28. 17:42
5/8 Dongaben válasza:
A képfrissítési frekvencia "bántja" leginkább a szemet. Ezért javasoltam a LED monitor/Tv megoldást. Én pl. TV-t vettem, és monitornak is használom. (Csak egy gombnyomás a távirányítón.) Jobban bevált, mint bármi más.
6/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen. A tied milyen tipusu?
2017. jan. 28. 17:51
7/8 Dongaben válasza:
JVC full HD TV, de vagy 3 éves (Anno 70e volt). Amúgy nem hinném, hogy nagyon mellé lehet fogni. Ma már 30-40 körül jókat lehet venni.
8/8 A kérdező kommentje:
Meg egyszer koszonom, szetnezek itt-ott.
2017. jan. 28. 18:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!