Mijen gépet vegyek? DX10 10.1 vagy 11?
19 colos monitorok általában 1280x1024 felbontásúak. Arra minek 1080p? Még a 720p is sok.
Ha ezzel a géppel játszani akarsz, akkor:
A:
Add el és a pénzt tedd a mostani 50-60-72-höz. Így egy elég ratyi, de nnél sokkal jobb gépet vehetsz.
B:
Nézz utána, hogy az alaplapod a legfrisebb biossal milyen procikat támogat. Egy intel pentium, dual core e5200 már megfelelne, az olyan 15k, rá egy jobb hűtés +5k, akkor mehet egy kis tuning is, min 3ghz-re. Kell mellé egy radeon hd4850, ami használtam kb 20-22k. Így elég olcsón kapsz egy olyan gépet, ami az 1280x1024-es felbontáshoz a legtöbb játéknál elég lenne. Esetleg ha marad pénz, lehetne venni a ramok helyett 4 giga 800 vagy 10600 mhz-est, megint csak meg kell nézni, hogy az alaplap támogatja e.
2. vagyok.
Amúgy az milyen kérdés már, hogy dx10.1 vagy 11? Ennyi pénzből minek 11? Semmit sem ér még a radeon hd5770 sem dx11-ben, mert harmatgyenge hozzá. 5850 meg annyiba kerül, mint amit az egészre szánsz. Rendes proci nélkül meg semmit sem ér a vga. Amit előbb írtam, az 3-3,2ghz körül már kihajtaná a 4850-et.
Ha meg eladod a mostanit és úgy veszel gépet, akkor amd am3-as alaplap kell, 20 alatt is vannak jók, bele valami olcsó athlon II 2 magos, pl 240, arra kis tuning, hozzá ddr3 ram, ÚJ TÁP (valami rendes, 400 wattos fsp pl elég lenne ilyen géphez) és minimum egy 4770/4850, esetleg nvidia gts250 (de inkább radeon 4850). A radeon 5750-et el kell felejteni, mert dx11-re gyenge, a teljesítménye annyi mint a 4850-nek, jóval kevesebbet fogyaszt, de rohadt drága, annyit nem ér. Akkor már inkább használt 4870. Jó használt cuccokat a hardverapro.hu-n találsz, újakat pedig az ipon.hu-n érdemes nézni, jó áraik vannak.
a 945-ös alaplap miatt bukta a proci csere , én néznék vmi AMD AM2+os alaplapot, bele egy Athlon 2 X3at,meg egy 5750es ATi radeont , a ramokat eladnám és vennék alapnak 2giga 1333ast
70ben nem áll meg , de rosszabbat nem érdemes venni mert nem lehet fejleszteni
AM2+ lapba hova akarsz fejleszteni? Halott ötlet.
első
Ennél olcsóbban nem nagyon lehet megúszni. Ha kell, a videokártyán lehet még spórolni, de ez már eléggé a minimum szint, ha új játékokkal is akarsz játszani. a többi cucc maradhat a régi, de később (lehetőleg hamar) kéne egy új, jó minőségű táp és egy új vinyó is, ha netán még sima atás van a gépben.
Köszi a segítséget!
A monitorom támogatja a 1080p és 1440x900 felbotásba használom most.
Köszi, hogy gyorsan válaszoltatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!