A gép lefagy, percekre megáll, nem tölt be rendesen, újraindul, furcsa sípoló hangot ad ki és közben nagyokat kattog. Mi lehet a probléma?
Részletek:
windows 7 ultimate 32 bites rendszer,
Alaplap: Foxconn G31MXP
Videó kártya: Sapphire radeon hd 5750
2GB DDR2 Ram
Western digital merevlemez wdc wd2500ks-00mjb0
CPU: Intel Pentium dual core E2180
Régi, leterhelt gép, eddig is lassú volt, de ma egyik pillanatról a másikra netezés közben elkezdett kattogni. Minden kattogás után hosszabb ideig világított a led mintha töltene,megállt a gép, aztán ismét ment. A gépet újraindítottuk, nem jutott el a Windowsig, lefagyott.Ezt még 2x megpróbáltuk, eredmény ugyanaz, furcsa magas sípolással kiegészülve(nem a hiba jelző kódra gondolok). Szétszedtük a gépet, portalanítottuk, csatlakozókat lellenőriztük, újra bekapcsoltuk, nincs változás. Biosba be, mindent ellenőriztünk, mindent érzékel, hőmérséklet megfelelő, látszólag nincs vele gond. (A Biosban érdekes módon nem akadozott, de a ház még mindig kattogott és sípolt.) Elindítottuk csökkentett módban, hosszú megállásokkal, a kattogások után ment, míg beléptünk a problémás eszközökhöz, de aztán benyomott egy kékhalált (amit kiírt nem tudtuk elolvasni mert csak egy pillanat volt) és újraindult. A Kattogás és a sípolás a ház elejéből szól talán a winchester, és a bekapcsológomb körül, de nem hiszem, hogy ott bármi is kiadhatna ilyen hangot. Egyébként a sípolás elég magas frekvenciájú, édesanyám nem is hallja, csak én, és néha elhallgat, vagy mélyebb lesz.
Még valami: a videókártya és a táp alig egy éve lettek cserélve, nem valószínű, hogy hibásak.
Légy szíves vegyétek figyelembe, hogy nem vagyok profi számítógép szerelés terén, ezért meglehet, hogy nem mindent fogalmaztam megfelelően.
Köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!