Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 8.1 ről frissítettem...

Windows 8.1 ről frissítettem a gépem 10 re. Ha újrarakom az egészet akkor Windows 8.1 lesz rajta?

Figyelt kérdés
Letöltöttem egy hacket de nagyon meg bántam egy idióta vagyok. Szétcseszte az egész gépem. Szeretném újrarakni de youtubeos kommenteken úgy olvastam hogy aki 8 ról frissítette 10 re a Windowst annak a 8 lett újratelepítve és nem tudta frissíteni 10 re. Kééérlek segítsetek

2017. jan. 9. 16:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez nagyon trükkös és bonyolult dolog, úgyhogy jól figyelj:

Ha Windows 8.1-es lemezről rakod újra, akkor Windows 8.1 lesz.

Ha Windows 10-es lemezről rakod újra, akkor Windows 10 lesz.

Cseles, mi?

2017. jan. 9. 17:04
 2/8 anonim ***** válasza:

Mivan?! :D

Ha újrarakod azt egészet, akkor az lesz rajta, amit felteszel rá (amivel tisztán újrarakod).

Ha visszaállítod a frissítés előtti rendszerre, akkor meg az lesz rajta, ami régen volt (tehát esetedben Windows 8, ha arról frissítettél). De az nem "újra-", hanem inkább "régirerakás" :D

2017. jan. 9. 17:25
 3/8 A kérdező kommentje:
laptopom van.... alapból rajta volt a winfos 8. Az újrarakás alatt azt értettem hogy "a gép alaphelyzetbe állítása" bocsááánat hogy ekkora idióta vagyok de nagyon nem értek hozzá.
2017. jan. 9. 17:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Mivel alapból rajta volt a Windows ezért nincs Windows CDm. Így mit tudok csinálni?
2017. jan. 9. 17:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Ugyanazt, amit #2-be leírtam.

Újrarakod = fogsz egy pendrájvot rajta egy bármilyen szimpatikus rendszerrel, és arról feltelepíted totál újra az egészet. Ez lehet valamilyen Windows vagy akár Linux (stb), teljesen rajtad múlik, lehetőleg legyen rá hardvertámogatás. Nem érdekes, hogy Windows 8x volt, amivel szállították a laptopot eredetileg, ettől még kerülhet rá más.

Vagy visszaállítod (ha még vissza lehet), ekkor az a rendszer kerül rá (vissza), amiről frissítettél Windows 10-re, tehát nálad az eredetileg is rajta lévő 8.1 lesz az.

2017. jan. 9. 17:51
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válszoookat

látom a külömbséget eredeti és nem eredeti Windows között?

2017. jan. 9. 18:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem, de nem árt "steril" telepítőnél maradni, tehát amibe nem piszkáltak bele önjelölt billgécek különböző javítási/csinosítási szándékkal.
2017. jan. 9. 18:10
 8/8 anonim ***** válasza:

„Amikor frissítünk a Windows 10-re, az előző változat (Windows 7, Windows 8.1 vagy a Windows 10 valamelyik előzetes verziója) aktivációs állapota automatikusan átvivődik az új operációs rendszerre. Amikor az aktiválás megtörténik, a Windows 10 aktiváló szolgáltatása egy digitális jogosultságot rendel a PC hardveréhez. Ez a jogosultság ismételten felhasználható ugyanazon PC által a Windows 10 megegyező változatának jövőbeli újraaktiválására."

[link]

2017. jan. 10. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!