Micsq kérdése:
3D-s progamokhoz, melyik gépet válasszam? i7-6700HQ 8GB DDR4 RAM,1TB HDD, Geforce GTX 950M 4GB VAGY AMD FX-8800P,8GB DDR3 RAM,1TB HDD, Radeon R9 M385X 4GB
Figyelt kérdés
Mérnök tanuló vagyok ezért nagyon fontos, hogy több 3D-s programot is használjak, a suliban a saját gépemet használjam, ezért néztem ki 2 laptopot, semmiképp sem PC-t.A keret adott, ugyanaz az árkategória, de nem tudok dönteni, és pártatlan válaszokat kérnék, mert az eladó is csak azt a választ adta, hogy NVIDIA mert azt ismerem és szeretem...
Eddig egy Acerem volt, NVidiával, szeretném, ha tényleg kitudnám használni, de az Intel kártya kiüti, vagy nagyon lekorlátozza, ezért az aggodalmam, hogy az új Nvidiát se tudnám kihasználni. Az AMD-Radeon kombót személy szerint nem ismerem, de nyitott vagyok ha valóban kitudom használni amit ad.
Szerintetek, pártatlanul!, melyik lenne az a gép amit jobban kitudnék használni, és igazán megérné?
2017. jan. 8. 14:36
1/3 anonim válasza:
Én az elsőt választanám, az Intelben jobban bízok, de ami jobban mellette szól, az hogy DDR4-es RAM van benne aminek minimum 2133 MHz az órajele, az pedig jól jöhet a 3D-s programoknál és a hasonló szerkesztéseknél. Nem írtad le a RAM-ok órajelét, csak általánosságból gondolom, hogy nem egy 2133 MHz órajelú DDR3 RAM van a másik gépben, hanem alacsonyabb. A másik meg hogy a GTX laptop videókártyák már jobban kezdenek hasonlítani az asztali verziójukhoz mint az AMD-nél.
2/3 anonim válasza:
R9 M385X 4GB az erősebb mint a gtx 950m de köztudott hogy 3d-s programokban az nvidia azért jobban szerepel talán a támogatottság miatt . No meg az az i7 proci sokkal erősebb és renderelésnél nagyon sokat rá ver erre az amd procira jah és igen a legtöbb 3d progi cuda alapú így ezért is nv.
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a beérkezett válaszokat, tényleg megkönnyítették a választást:)
2017. jan. 15. 18:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!