Rendszergazda OKJ vagy webfejlesztő tanfolyam?
Most indul, fizetős mindkettő. Melyiket érdemes elvégezni?
A rendszergazda (rendszerüzemeltető) az OKJ-s papírt ad (már ha ér valamit) a webfejlesztő meg csak vmi tanusítványt...
Viszont a rendszergazda drágább + a programozás / webfejlesztés jobban érdekel...
Mit mondotok? Melyiknek lenne több értelme?
#1. nem értem a poént, az OKJ-s az érettségit feltételez a webfejlesztő nem tudom, személy szerint én az ELTE-ről kihulott vagyok... szal nem kell fikázni ha ez a szándékod.
#2. Köszönöm!
webfejlesztő csak egy papírt ad az esetek 99%-ában, én barátom tőlem kér segítséget php-ban és js-ben, mert anélkül nem boldogul de nem igazán tanulta meg.
Rendszergazda meg nem rossz, de biztos helyed lesz, mert hülye aki kirug egy rendszergazdát :D
ELTE-n mit tanultál? Mi az, ami miatt kihullottál? Mert sajnos sem az OKJ-s képzésnek, sem a webfejlesztő tanfolyamnak nincs sok értelme. Elhelyezkedésnél a cégek szemében egy OKJ papír szinte semmit nem ér, amit meg ezeken (pláne webfejlesztésből) megtanulnál, azt pár hónap alatt netről is megtanulod.
Sokkal többet érsz egy levelezős BSc-vel, de még egy felsőfokú szaképesítéssel is, szerintem inkább ilyenben gondolkozz. Ha az ELTE nem ment, próbálj egy kevésbé erős sulit. Nekem pl. anno DE-n nem ment a PTI szak, aztán NYF levelezőn meg 4,6 volt az átlagom. És hidd el, ha megvan a BSc, tojnak rá, hogy hol szerezted, ahogy arra is, hogy nappali vagy levelező.
"#1. nem értem a poént, az OKJ-s az érettségit feltételez a webfejlesztő nem tudom, személy szerint én az ELTE-ről kihulott vagyok... szal nem kell fikázni ha ez a szándékod.
#2. Köszönöm!"
ismerősnek ajánlottam volna nem fikázás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!