Claster építés t hogyan erdemes?
Azon gondolkodtam hogy lasan mindent szamitogep vezerel. Tele van a lakas single board pc-kkel.
Mi lenne, ha a routert es ami meg lehetseges szinten pl orange pi keszulekre cserelnem. Akkor megvalosithato hogy halozatban egy egységgé osszekötve nem csak külön külön lennenek vezerelhetoek, hanem egy klaszterbe kotve akar egymast is szabályozzák? Egymás erőforrásait megosszák?
1 erdemes e azonos minosegure cserelni az osszes minipct, vagy heterogen keszulekekkel is meg tud birkozni egy klaszter?
Pl az asztali gépen videovagas, vagy rendereles fut, tehat melegszik rendesen. Eszleli a masik kuzyu, hogy nem vagyok otthon, ezert lekapcsolja a fűtést. Igy duplán energiat takarit meg. A router, es a többi kutyu nem csinal semmit, a NAS viszont maxra van járatva, es ezert a tobbi minipc is atvesz szamitasi feladatokat a NAS tol . Majd erzekelik hogy jovok hazafele telefonom gps koordinatai alapjan, vagy egy keszuleknek kuldott parancsom alapján, es idoben visszakapcsolják a futest, világítást stb, nem nekem kell minden rendszernek parancsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!