Windows 7-ről windows 10 pro-ra?
Eddig Windows 7-et használtam és egyik ismerősöm küldte az oldalt, hogy csináljam meg,hogy tesztelés folyamán Windows 10-re frissül a gép. Megcsibáltattam és minden szépen megyek, majdnem tökéletes. Kicsit utána néztem,hogy mostan van-e széria kulcsa és van(digitális licenccel).
Az a kérdésem, hogy mostan nekem meg marad a gépemen a Windows 10?
És, így mint insider, mivel más ez a Windowsot mint az amit meg kell vásárolni?
Vagy le tudná nekem írni valaki,hogy mi is ez?
(Microsoft oldaláról van frissítve).
Ha erről az oldalról frissítetted, akkor igen megmarad: [link]
Ami azt jelenti, hogy ha újratelepíted a Win 10-et akkor is aktivált lesz magától.
Igen innen csak angolul volt és egy kicsit másképpen nézet ki, de Microsoft-volt.
Köszi a választ.
Viszont ha az Insider oldalról frissítetted, akkor most valszeg egy béta Windows 10-en vagy, ami azért nem a legszerencsésebb, mert lehetnek hibák benne.
Megtudod nézni ha a bal alsó sarokban a start menü melletti keresőbe beírod hogy winver. Akkor kiírja, hogy hanyas verzión vagy most.
Írd be rendszergazdai parancssorba (windows gomb + X):
slmgr -dli
a licensszel kapcsolatos információkat közli, az aktiváció állapotát, milyen kulccsal aktiváltuk (RETAIL) és a termékkulcs utolsó 5 karakterét mutatja.
slmgr -dlv
a -dli parancshoz képest sokkal bővebb információkat kapunk az aktiválásról.
slmgr -xpr
megmutatja, hogy még mennyi idő van hátra a Windows (következő) aktiválásáig, feltéve hogy még nem aktiváltuk azt vagy nem reatil kulccsal rendelkezünk.
Az a gond, ha Insider Preview van most neki, akkor azt eleve nem is kell aktiválni, mert azt kiértékelési céllal adja ingyenesen a Microsoft. Bárki letöltheti és aktivált lesz ingyen magától. Cserébe persze ezzel vállalja a felhasználó a kockázatot, hogy egy még Béta fázisban lévő rendszert használ, aminek lehetnek kisebb nagyobb hibái.
Ha a kérdező a Microsoft Insider-es oldaláról töltötte le az ISO-t és azzal frissítette a Win 7-et, akkor most egy Insider Preview Béta Windows 10 van a gépén.
Azzal a lehetőséggel voszont, amit az #1-es válaszban írtam, úgy véglegesen aktivált Windows 10-e lett volna és nem Béta egy.
Utolsóna, igen pontosan ezek az ablakok jöttek fel.
Mindenkinek köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!