Ez miféle csatlakozás a hangfalon, és hogyan lehetne a számítógéphez kapcsolni?
Figyelt kérdés
Ezek a hangfalaim:
www.kephost.com/image/vh4E
Ez lenne a csatlakozásuk:
www.kephost.com/image/vh49
Ez a dvd hátulja amibe eddig be voltak dugva:
www.kephost.com/image/vh43
A dvd pedig ilyen csatlakozóval volt eddig a számítógéphez kapcsolva:
www.kephost.com/image/vhWT
A dvd lejátszó tönkrement, szeretném a hangfalakat a géphez kapcsolni.
2016. dec. 16. 21:27
1/5 anonim válasza:
Mezei jackdugót szerelve a hangfalak ± végeire, bedughatóak a hangkártya kimenetébe. De önállóan halkak lesznek, bármiféle erősítés nélkül.
2/5 anonim válasza:
Szerintem ez nem dvd hanem egyszerűbb házimozi. Itt a dvd lejátszó és az erősítő egy házban van. Megpróbalhatsz rca csatlakozót tenni a hangfalkábelre de nagyon halk lesz. Javaslom vegyél új házimozit vagy külön erősítőt. De ha ezekkel a hangfalakkal használnád akkor figyelj rá hogy azonos legyen az új rendszer impedanciája a hangfaléval!
3/5 Hominida válasza:
Nem érdemes kísérletezned, csak cincogni fog. Kell egy másik erősítő. Egyébként ez tényleg DVD-lejátszónak látszik, csak van hangbemenete is. [link]
4/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom , hogy dvd vagy házimozi, (nem ugyan az?) más rakta össze nekem még régen én nem értek hozzá egyáltalán.
Tehát egy erősítőre van szükségem hogy ezeket használni tudjam. Értem. Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
2016. dec. 17. 16:31
5/5 Hominida válasza:
Igen. A számítógépes és hifi-hangkimenetekből érkező áram gyenge, a hangfalak megszólaltatásához erősebb áram kell. A kettő közé egy erősítőt kell tenni, amelybe bemenetként megy a géptől érkező jel, kimenetként pedig megy a felerősített áram a hangfalakba. Ez a lejátszód tudta ezt, bizonyára vannak más hasonlók is. Lejátszó nélküli "szimpla" erősítő is jó ugyanerre. Az persze külön kérdés, hogy a gépből be lehet-e vezetni az erősítőbe 5.1 jelet; hiszen ha csak két csatornás (sztereó) bemenete van, akkor a hat hangfalon is csak két csatornára lekevert hang fog szólni, mint egy fejhallgatóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!