Linux rendszer után Windows telepítés nem jó?
Vásároltam egy DELL Latitude 13 típusú laptopot amin Linux Ubuntu rendszer volt telepítve (gyárilag Windows 7 volt rajta), de mivel nekem a Linux nem szimpatikus ezért Windows-t szerettem volna telepíteni. Eddig minden rendben van, feltelepíti a Windows 7-et, de az utolsó újraindítás után (A telepítés befejezése) megjelenik a "A telepítő előkészíti a számítógépet az első használatra" és nem csinál semmit. Tudtommal e szöveg után egy másik szöveg jönne, de nem jön. (A telepítő ellenőrzi a videóteljesítményt)
Régebben még sosem volt ilyen gondom.
Laptop adatai:
Processzor: Intel Core 2 Duo U7300 1.3GHz x 2
Memória: 4GB DDR3
Videókártya: Intel GMA 4500MHD
Én afféle 90%-ig linuxhasználó 10%-ban windowshasználó mérnök informatikus volnék, számtalanszor volt már dolgom eddig életem során az összes Windows-kiadással, és számtalan linux-kiadással is, rengetegszer telepítettem már mindkét féléből mindenféle kiadást. 1 gépre többet rendszert is .
Annyit mondhatok hogy úgy néz ki a problémádnak kevés köze lesz ahhoz, hogy előtte Linux volt a gépen . Linux után Windowst azért nem szoktak telepíteni, mert a Windows teljesen kinyírja maga alatt és mellett is a Linuxot - ami rendben is van a Te esetedben.
Viszont hogy nem megy végig a Windows telepítési folyamat, ott inkább abban lesz a probléma, hogy Amiről telepítesz (DVD/vagy USB nem tudom) azon valószínűleg sérülhetett valami, ami hibásan települt,ami miatt nem tud folytatódni a folyamat. Javaslom szerezz be egy másik Windows 7 telepítőt és arról próbáld . És persze minden újabb kísérlet megkezdése előtt teljesen töröljük az összes partíciót a Cél-adathordozóról és Teljes formázást engedünk rá!
Köszönöm szépen a válaszodat.
32 GB-os Pendriveről telepítek, próbáltam már többféle Windows 7-es verzióval is, a telepítés lefut normálisan, de miután már nem szükséges a Pendrive onnantól az egész rendszer konkrétan lelassul olyan szinten, hogy 1 gomblenyomás fél óráig tart. Windows 10-el is próbáltam, viszont ott már a partíciók kezelésénél elképesztő lassú az egész. Viszont az Ubuntut akárhányszor visszatelepítem tökéletesen működik.
Köszönöm a válaszokat.
Megpróbálom az USB cserét is és a Formázó programot, remélem sikerül valamit elérni.
Sajnos nem segített se a partíciók teljes letörlése, se a Pendrive csere.
Egy órán át a következő kép van jelen telepítés után:
Amikor ezt befejezte irtó lassúan jön be a telepítés folytatása (felhasználó beállítás, aktiváló-kód).
Egyszer eljutottam a bejelentkezésig (kb. 6 órába telt) és a feladatkezelőbe a processzor 0-1%, a fizikai memóra 3-4% körül mozgott, a gép billentyűi reagáltak mindenre, de maga a rendszer nagyon lassan reagál.
Megoldódott a probléma.
A BIOS-ban a SATA kezelés AHCI-ra volt állítva és emiatt volt minden. Most már remekül működik minden, köszönöm a segítségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!