Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux rendszer után Windows...

Linux rendszer után Windows telepítés nem jó?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy DELL Latitude 13 típusú laptopot amin Linux Ubuntu rendszer volt telepítve (gyárilag Windows 7 volt rajta), de mivel nekem a Linux nem szimpatikus ezért Windows-t szerettem volna telepíteni. Eddig minden rendben van, feltelepíti a Windows 7-et, de az utolsó újraindítás után (A telepítés befejezése) megjelenik a "A telepítő előkészíti a számítógépet az első használatra" és nem csinál semmit. Tudtommal e szöveg után egy másik szöveg jönne, de nem jön. (A telepítő ellenőrzi a videóteljesítményt)

Régebben még sosem volt ilyen gondom.

Laptop adatai:

Processzor: Intel Core 2 Duo U7300 1.3GHz x 2

Memória: 4GB DDR3

Videókártya: Intel GMA 4500MHD

2016. dec. 12. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Én afféle 90%-ig linuxhasználó 10%-ban windowshasználó mérnök informatikus volnék, számtalanszor volt már dolgom eddig életem során az összes Windows-kiadással, és számtalan linux-kiadással is, rengetegszer telepítettem már mindkét féléből mindenféle kiadást. 1 gépre többet rendszert is .

Annyit mondhatok hogy úgy néz ki a problémádnak kevés köze lesz ahhoz, hogy előtte Linux volt a gépen . Linux után Windowst azért nem szoktak telepíteni, mert a Windows teljesen kinyírja maga alatt és mellett is a Linuxot - ami rendben is van a Te esetedben.

Viszont hogy nem megy végig a Windows telepítési folyamat, ott inkább abban lesz a probléma, hogy Amiről telepítesz (DVD/vagy USB nem tudom) azon valószínűleg sérülhetett valami, ami hibásan települt,ami miatt nem tud folytatódni a folyamat. Javaslom szerezz be egy másik Windows 7 telepítőt és arról próbáld . És persze minden újabb kísérlet megkezdése előtt teljesen töröljük az összes partíciót a Cél-adathordozóról és Teljes formázást engedünk rá!

2016. dec. 12. 20:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat.

32 GB-os Pendriveről telepítek, próbáltam már többféle Windows 7-es verzióval is, a telepítés lefut normálisan, de miután már nem szükséges a Pendrive onnantól az egész rendszer konkrétan lelassul olyan szinten, hogy 1 gomblenyomás fél óráig tart. Windows 10-el is próbáltam, viszont ott már a partíciók kezelésénél elképesztő lassú az egész. Viszont az Ubuntut akárhányszor visszatelepítem tökéletesen működik.

2016. dec. 12. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Már hogyan lehetne ez? A Windows telepítése közben lefut egy rendszer integritási folyamat ellenőrző program. Ha a képfájl hibás, hibás benne csak egy könyvtár (DLL) fájl is azt ki fogja szúrni az önellenőrző program. Ekkor leállna és közölné hibakóddal a telepítő szoftver. A másik pedig, hogy nem nyírja ki maga alatt a telepítő a "fát". Windows NTFS, Linux nagy részében ext3/ext4. A windows ismeri ezeket a fájl-rendszereket, tudja, hogy ez linux partíció és nem fog hozzányúlni. Javaslom szerezz be egy teljes partíció és winchester formázó programot (internet számtalan ilyen találni). Írd ki USB-re, formázd a merevlemezed, majd így telepítsd a kívánt operációs rendszered. Amúgy egy Windows XP teljes formázási ciklusa nem teljesen 100%-os hatásfokkal, de képes a winchester teljesen nulla bitekkel ellátni.
2016. dec. 12. 20:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Megpróbálom az USB cserét is és a Formázó programot, remélem sikerül valamit elérni.

2016. dec. 12. 21:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Sajnos nem segített se a partíciók teljes letörlése, se a Pendrive csere.

Egy órán át a következő kép van jelen telepítés után:

[link]

Amikor ezt befejezte irtó lassúan jön be a telepítés folytatása (felhasználó beállítás, aktiváló-kód).

Egyszer eljutottam a bejelentkezésig (kb. 6 órába telt) és a feladatkezelőbe a processzor 0-1%, a fizikai memóra 3-4% körül mozgott, a gép billentyűi reagáltak mindenre, de maga a rendszer nagyon lassan reagál.

2016. dec. 12. 23:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Megoldódott a probléma.

A BIOS-ban a SATA kezelés AHCI-ra volt állítva és emiatt volt minden. Most már remekül működik minden, köszönöm a segítségeket.

2016. dec. 13. 19:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahogy olvastam a kérdésed, már azonnal rá akartam vágni hogy ezt bizony BIOS-ban keresendő és resetet akartam javasolni. :-) Örülök hogy megoldódott a probléma.
2017. jan. 31. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!