Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Dvd lemez készítése "1000"...

Dvd lemez készítése "1000" éves lejátszóhoz, hogyan? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Van egy mp4 kiterjesztésű film a gépemen. Ki kellene írnom dvd-re nagyanyámnak; elég régi lejátszója van, ami csak dvd video-t (ill. mp3-t)ismer fel. Freemake video converterem van, mire konvertáljam? Próbáltam direktbe lemezre írni Sothink Movie DVD Maker-rel (gondolván, hogy esetleg automatikusan átalakítja), de mp4 lett a lemez, így pedig nem jó a maminak.

2016. dec. 7. 21:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Xvid-nek jónak kell lennie.
2016. dec. 7. 21:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem, olyat nem tud a freemake. Sorolom: avi, wmv, mpeg,mkv..........
2016. dec. 7. 21:52
 3/7 donfetibo ***** válasza:
Töltsd le az AVS Video Converter programot és ott át tudod konvertálni eredeti DVD fileba és azt minden még a legöregebb lejátszó is lejátssza! ☺☻
2016. dec. 7. 23:06
 4/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Mint ahogy írtad is a DVD-VIDEO-ba való konvertálás a megoldás,

Ehhez program - igaz fizetős - ConvertxtoDVD : [link]

Sok sikert.

üdv.

2016. dec. 8. 07:31
 5/7 Lajos54 ***** válasza:

Valóban, a szabvány DVD formátum lenne a megoldás, azt garantáltan elfogadja mindegyik lejátszó.

De ha simán Mpeg2-be van konvertálva, a legtöbb régi lejátszó azt is elfogadja, mivel úgyis ez a DVD alap formátuma.Bár találkoztam már olyan régebbi (LG) lejátszóval, ami így nem ismeri fel, nem hajlandó lejátszani.

A DivX vagy Xvid sem biztos, hogy a régieknek tetszik. Illetve a formátumot gyakran ismerik, de nem mindegy, hogy azon belül milyen. Gondolok itt a képarányra, tömörítés mértékere, hangformátumra.

Tehát a legbiztosabb a szabványos DVD. Egy ilyen készítéséről olvashatsz itt:

[link]

2016. dec. 8. 09:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Dvd-Video szerintem is. Ez ingyenes [link]

A ConvertXtoDVD fizetős, kicsit gyorsabb.

Több filmet is egybegyúrhatsz, jelzik a programok, ha a minőség romlik. Az elején lesz egy menü ekkor.

2016. dec. 8. 12:32
 7/7 kkovax38 ***** válasza:
Format Factory mindent tud és magyarul is.
2016. dec. 10. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!