Miért van az, hogy itthon mindenki gombokért várja a csodát?
3d látványtervezéssel kezdtem el foglalkozni, és nem elég, hogy renderfarmon kiszámoltatott rajzokat adok át a klienseknek töredék áron, (10-15 e pl egy szoba) 150 ghz/óra teljesítménnyel átlagosan képenként, még ki is vannak akadva.
Megkapja a pixar minőségű renderjét, talál rajta KÉT PÖTTYÖT és közli velem, hogy ő neki miért kell ilyen alacsony minőségű, zajos képért fizetnie?
Most akkor mit vár? csináltassa azzal, aki fotonszámítás nélkül renderel őskori szinten mert az is ugyanennyit kér a rajzaiért.
Persze ha megcsinálom neki olyan puhára a képeket mint a salamon töke, és mondjuk közlöm vele, hogy ez 50 ezer, mert 30 órám benne van, akkor neki az már nem tetszik, mer' "Dáááeeeejgaaa"
Akkor mit kezdjek most ezekkel?
A vége az lesz, hogy úgy dolgozok mint egy indiai, mindenféle csillivilli, tüzijáték, a végén már a NASA gépeit fogom bérelni és napi 10-et csinálok 1500-ért hogy meglegyen a bérem. Mi?
Mi van már itt?
Hol találok olyan ügyfeleket akik fizetnek a minőségért?
Most pont egy olyan helyzetben vagyok, hogy amiatt a két pötty miatt extra magas minőségben kell renderelnem, és 20 eurón fog megállni két képre a renderfarm díja.
Viszont ha közlöm a klienssel, hogy fizesse ki azt a 20 eurót grátisz, különben nem kapja meg a magas minőségű képeit, Tibetig fog ég felé meresztett orral rohanni, hogy őt hogy merik így kihasználni a disznó bedolgozói.
Ez magyar ország így szeretlek!
Tanulj kommunikáció szinten nyugati nyelvet, és dolgoz nyugatra.
10× többet kapsz és még az is óccónak számít.
Hozzám is jönnek alkudozni, de már belefáradtam.
Kiszámolok egy reális árat, és ha elkezd alkudozni, annyival nő amennyit lealkudna. :-D
Volt hogy 200 -ról indítottam és a vége 360 lett. :-D
Én is nyugatra dolgoznék, csak egyszerűen nem tudom elérni a nyugati hálózatokat. Mármint azokat a szakembereket akiknek látványtervezésre lenne szükségük. Craigslistre ugye amerikai telefonszám kell, stb.
Nem tudom hogyan hirdessek.
A freelancer megint az a pálya amit elárasztott a sok lengyel meg indiai.
Mert a gazdaságunk lassan már Albánia szintjén lesz.
A keresleti oldalon kevés a tőke, így a kínálati oldal vagy csökkenti az árait, vagy pedig könnyen kívül eshet a keresleti oldal igényein.
Van aki vissza jött és kifizette a nagyobb összeget.
Határozottnak kell lenni, és nem engedni az alkudozásnak,
mert ide haza azt várják el, hogy még te fizess hogy dolgozhatsz neki.
Már 10 éve dolgozom fejlesztőként, és megszőrösödött a lágy szívem.
Megszoktam mondani, hogy ők jobban rávannak szorulva egy megfelelő gyakorlattal rendelkező szakemberre, mint én rájuk, mert sorba jönnek, és gyakran azért nem tudok elvállalni 1-1 munkát mert nincs időm - energiám már rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!