Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » VPS/otthoni futtatás? (többi...

VPS/otthoni futtatás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olvasgattam már az interneten ezügyben, de hasznos információt nem találtam.

Egy MTA szervert fejlesztek (pár baráttal), és eszembe jutott, hogy hol kéne ezt nekem futtatnom. Van két gépem itthon, a régi az egy komoly Intel Core E8500-zal, és egy AMD Radeon HD7700-as videókártyával, 4 GB RAM-mal, na meg körülbelül 500 GB tárhellyel rendelkezik (volt egy 1 TB-s vinyóm, de valószínűleg meghalt). A tápegységről nem tudok semmit, de max. 350-400 W-ra saccolom, a configból ítélve. Nem tudom, hogy itt az áramra így összességében mennyit kéne költeni, de úgy számoltam, hogy kb. minden este 11 órakor leállna a gép ütemezéssel, majd délután 2 órakor beindulna egy ütemezéssel. (14 -> 23, 9 órát menne a gép egy nap). Közben a szerver magától elindulna... Esetleg még egy TS szervert futtatnék a gépen, talán webszervert, de erre nagyon kevés az esély, mert az csak egy gyakorlóoldal lenne, és erre a célra bőven elég egy atw.hu-s tárhely is (ingyenes).

Itt most csak az nekem a kérdés, hogy nem kell gépet venni, és napi 9 órában menne, akkor megéri-e egy hasonló vagy jobb konfigurációval rendelkező VPS-t fizetni, vagy jó-e ez az otthoni megoldás.

Ugye mivel nem nonstop, az áramkimaradás és az internet nem nagyon zavar, az áramról előre szólnak, net ritkán megy el.

Portforward működik, mert most is otthonról fut, csak a "főgépemről", amiről játszok, de csak addig, amíg fejlesztjük haverokkal. Ha leléptünk, állítom is le.

Ha VPS-re lenne szükség, akkor pár jó "szolgáltatót" is kérek szépen. :)

Köszönöm a válaszokat,

MakroBox

2016. nov. 13. 18:04
 1/3 anonim válasza:

Én a helyedben nem futtatnék otthonról semmit, olcsóbb

Olcsó szolgáltónak arubacloud.hu-t vagy pedig a scaleway.com-ot ajánlom.

2016. nov. 13. 19:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Még azért egy kicsit számolgatni fogok, mert VPS-t nem használtam még, csak pár ismerősöm...

:)

2016. nov. 14. 20:29
 3/3 A kérdező kommentje:

Esetleg a [link] -on az alap Linux VPS? 6 GB RAM; 4 CPU; hely is elég... bár van Premium VPS, ami már nem $7/hó, hanem $20/hó, és oda pedig a CPU elé van írva, hogy dedicated.

Tehát a Linux VPS-nél csak virtuális magok vannak amik szrok?

Utána találtam még a [link] -ot, ahol a VPS L-t (€12/hónap) és a VPS M SSD-t (€8/hónap) néztem.

Mindkettő 4 magos, csak az előbbiben 14 GB, míg az utóbbiban csak 12 GB RAM van elvileg. Na most erről azt sem tudom, hogy dedikált-e vagy sem.

#1: Arubacloud-ot néztem, a 7.500 Ft-os VPS nem rossz, de szerintme havonta drága lenne. A Scaleway-en pedig dedikált 4 mag és 8 GB RAM fogad havonta €12-ért, pont ez a 4 mag 8 GB RAM párosítást kerestem volna ilyen árba. De még a fentebbi oldalaknak utánajárok, meg hogy a kérdés leírásában az a gép napi x órába (amit ott kiszámoltam) mennyit fogyasztana -> és az mennyi pénz.

Köszönöm,

MakroBox

2016. nov. 15. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!