Milyen informatikai/számítástechnikai részterületre érdemes elhelyezkedni? (Állás találati és fizetési szempontból)
Csak akkor lesz állásod, az adott szakterület igazi barbárja vagy. Tehát ilyen most végeztem az ELTE-n, meg van egy felsőfokú angol nyelvvizsgám meg értek egy kicsit ehhez ahhoz. Az semmi, az nulla. Azért fizetni nem fognak. Olyan elvárásokkal fogsz találkozni barátom, hogy azokkal nyugaton dollármilliókat kereshetnél.
A BME-t és az ELTE-t pedig nem végzik el sokan. Igazi kis szenvedős helyek. Könnyen rámegy az ember egészsége. (Legalább is az enyém ráment.) És amikor melókeresésre kerül a sor, akárcsak gyakorlatira, esélyed sincs. Mivel sajnos nem azt tanítják az egyetemen amit kéne.
Tehát én azt tanácsolom neked, hogy ha nem akarsz megbolondulni, akkor felejted az informatikát.
#4, #5
Azért ilyen erős állításokat jó lenne valamilyen hivatkozással alátámasztani.
Így csak annyi jön le, hogy neked nem volt jó tapasztalatod.
ELTE-nek a statisztikája. Hivatalosan az a legjobb egyetem az info szakmában. Tehát a többinél rosszabb a helyzet. Szerencsére még időben pályát választottam.
Egy biztos, hogy a media megint hatalmasakat kamuzik. A 22 ezer infós állás oltári nagy hazugság.
Néz csak körül a neten, hol vannak egyáltalán olyan cégek akik alkalmaznak gyakornokokat. Elárulom neked. Sehol. Egy-két multicég hirdet 1-2 db álláshelyet. Azt annyi. Oda meg protekció nélkül nem kerülsz be. Mivel legalább 3-4 év szakmai tapasztalat kell egy átlagos melóhoz. Nulla tapasztalattal a kutyának se fogsz kelleni.
Amiket pedig az előttem szólók írnak az hülyeség. Vagy nem értenek a szakmához, vagy ők is az indexes cikkekből informálódnak.
#7-#8
Hát... Kösz a tippet. És te mire váltottál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!