Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Driver Power State Faliure...

Estibálint kérdése:

Driver Power State Faliure valaki segítene?

Figyelt kérdés
Több helyen utánanéztem, hogy mi okozhatja ezt a kékhalált, de mindenhol driver kompatibilitási, és hasonló hibát találtam, a gépem viszont már lassan fél éves és még eddig nem volt ilyen. Windows 8-as laptopról van szó.

2016. nov. 3. 07:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Csökkentett módban is kapsz ilyen hibaüzenetet? Ha igen, akkor szükséged lesz pár programra. Mentestx86-al a memóriá tudod leellenőrizni. Aida64-el végezhetsz stressz tesztet illetve meg tudod nézni a hőfokot. Illetve hard disk sentinellel nézd meg a merevlemez állapotát.

Egyébként a kékhalálnak van egy kódja, az sokszor tud segíteni

2016. nov. 3. 08:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Csak azért csodálkoztam, mert szinte vadi új a gép, és nem volt még ilyen, azt tudom, hogy hőprobléma kizárva szinte 100%-osan, mert csak böngészgettem, és a gép alatt megy a laptophűtő. Ha lesz még ilyen akkor megnézem a többit is, csak kicsit furcsálltam, hogy egyszer csak puff, ledobott, akkor kiírtam a kérdést, és most megint semmi baj :D
2016. nov. 3. 08:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha sokat megy telemegy porral és már nem úgy hűt. Ha gagyibb a hűtőközeg, megszáradt és kapott egy ütést akkor fel is válhatott
2016. nov. 3. 08:10
 4/6 coopper ***** válasza:

Szia.

Nézd meg, hogy készít-e minidump filét a gép (C:\Windows\Minidump mappában lévő fájlok dátum és idő szerint)

Ha nincsenek ilyen minidump fájlok akkor be kell állítani, hogy készítsen minidump fájlokat kék halál esetén (ez win7-re van, de gondolom win8-ben is így van valahogy) : [link]

Ha van minidump file akkor : Nirsoft Bluescreen viewer : [link]

Letöltöd elindítod, megnyitod vele a minidump filét megnézed melyik az a driver ami a gondot okozza, és megpróbálod a drivert frissiteni/lebutitani.

Ha ez nem oldaná meg a gondot akkor nagy valószínűleg a hardwerrel van gond, azzal kell valamit tenni, de laptop esetén ez nem olyan egyszerű, és mivel még garanciális is (1/2 éves), azt tudom javasolni vidd el egy szervizbe.

Sok sikert.

üdv.

2016. nov. 3. 08:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagy valószínűséggel a WI-FI modul meghajtóprogramjával van gond, ez okozza a hibaüzenetet. A megoldást 1 javított, jól működő driver telepítése jelenti, esetleg 1 frissített BIOS. Ez gyártó honlapján, vagy a Google keresőjével, a laptop komplett modellszámával s a driver szóval keresendő. A jelenlegi, problémát okozó meghajtóprogram úgy távolítható el, ha a {Win+R} gombok megnyomása után futtatja a {dvmgmt.msc}-t és a lenyitható kategóriában minden sárga felkiáltójeles ezközt eltávolít egy jobb egérgombos kattintás után.Ezután jhet az újraindítás és a friss, javított driver.
2016. nov. 5. 13:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D
2016. nov. 14. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!