Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az onkormanyzati. Tv felvételé...

Az onkormanyzati. Tv felvételét hogyan lehet rögzíteni?

Figyelt kérdés

Az onkormanyzati.tv közvetíti országosan az önkormányzati üléseket. Minden város dönthet arról, hogy ez utólag az oldalon visszanézhető legyen. Persze a mi városunk úgy döntött, hogy ne lehessen visszanézni.

Ettől függetlenül én szeretném megnézni, de napközben, amikor az ülések vannak, én dolgozom. Van valakinek ötlete, hogy ezt az élő közvetítést hogyan tudom rögzíteni? Ha van valami mobilos program, akkor az jó, de a pc is érdekes lehet. Előre is köszi a tippeket.

#rögzítés #Onkormanyzati.tv
2016. nov. 1. 22:13
 1/10 Hominida ***** válasza:
Ha nincs semmilyen asztali képfelvevőd, sem pendrive-ra rögzíteni képes set-top-boxod vagy tévéd, akkor PC-vel tudsz felvenni úgy, hogy egy videójelet digitalizáló szerkentyűt veszel, általában USB vagy FireWire kábellel köthető a géphez. Ha a kapcsolat működik, akkor már egy videószerkesztő program bőven elég a felvételhez.
2016. nov. 2. 02:06
 2/10 anonim ***** válasza:

Az első válasz jó lenne, ha földi sugárzásról beszélnénk.

A megadott címet elnézegetve itt azonban az oldal élő videó tartalmát kellene rögzíteni.

Ha van otthon valaki, aki el tudja indítani a gépet az adott időben akkor nem annyira bonyolult. Letöltesz egy képernyő felvevő programot. Kirakod teljes képre a videót el indítod a felvételt.

Ha senki nincs gépközelben, akkor passz.

2016. nov. 2. 06:53
 3/10 Hominida ***** válasza:

Szerintem egyszerűen a tévéből akar felvenni a kérdező, de nincs felvevője, csak PC-je. Ha koax kábelen a régimódi RF antennajel jön, amihez a tévén kell beállítani, hogy mit nézzen, az kínosabb, mert ahhoz egy csatornára hangolható tunerkártyára van szükség, esetleg a nagyon spéci csatornákat is ismerőre. Ha digitális adást vesz, akkor a set-top-boxon (nagyritkán a tévén) kell lennie legalább egy RCA vagy scart KImenetnek, amelynek a jele többé-kevésbé egyszerűen bevezethető egy digitalizáló ketyerébe. Nekem is van ilyenem, én VHS kazetták átjátszására használom.

Azt, hogy a gép időben elkezdje a felvételt, magától, értelemszerűen időzítést kíván a PC-n. Van rá több módszer. A felvevőprogram is kezdheti időzítve, a Windows Feladatütemezője is indíthatja a programot (amelynek utána azonnal el is kell kezdenie a felvételt), a gép is bekapcsoltatható időzítve, az UEFI-ben (BIOS-ban) beállított vekkerrel.

Arra kell vigyázni, hogy a bekapcsolva magára hagyott beltéri vagy tévé ne kapcsoljon ki egy idő után.

2016. nov. 2. 15:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Elsőre én is erre gondoltam! Egy tunerkártya oszt jó'van.

De a kérdező ezt az oldalt linkelte be: onkormanyzati.tv

Ennél már azért másabb a leányzó fekvése.

2016. nov. 2. 16:17
 5/10 Hominida ***** válasza:
Akkor megvárjuk a kérdező kiegészítését is, most én sem tudom, hogy is fekszik az a csaj.
2016. nov. 2. 20:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos ezt tv nem közvetíti. Csak az onkormanyzati.tv oldalon lehet nézni online, amikor épp az ülések vannak. Alapesetben a képviselőtestület dönthet úgy, hogy ez visszanézhető legyen, de a miénk persze ezt letiltotta, hogy csak kevesen láthassák azt. Így a mi pénzünkből finanszírozott saját újságból lehet csak nyomonkövetni a munkát, amit a saját tetszésük szerint tálalnak.
2016. nov. 3. 05:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Az újság téma ismerős! :) 1-2 évig a helyi újság tördelője voltam.

Akkor jól értettem, hogy egy weboldal élő videóját kellene rögzíteni. Szerintem még mindig a legegyszerűbb megoldás egy képernyő felvevő program használata. Az ugyan nem derült ki, hogy van e valaki a gépnél, hogy elindítsa, de ha nincs akkor Hominida bejegyzését is fontolóra venném, ahol az ütemezett feladatokról ír. Nekem még nem volt szükségem ilyenre, de Ő szerintem biztos részletesen leírja majd, hogy hogyan is tudod beállítani.

2016. nov. 3. 07:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem vagyok az otthoni pc közelében, de a telefonomra letöltöttem egy "AZ Sreen" nevű alkalmazást, ami elég jól teszi a dolgát. A legutóbbi közvetítésnél a streamelés 2x megszakadt. Remélem ez csak egyedi eset volt. Ha rendesen megy, akkor tök jó minőségben lehet rögzíteni. Szóval köszönöm a válaszokat, tippeket. Hasznos volt.
2016. nov. 3. 08:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezt is megcsináltuk! :D
2016. nov. 3. 11:00
 10/10 Hominida ***** válasza:
Örülök, hogy telefonon is sikerült megoldást találni. PC-n én iyen alapon kezdenék kísérletezni: [link]
2016. nov. 3. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!