A nyomtatóban levő TONER mi az? Canon Pixma mg 2400
Tegnap vettem egy Canon Pixma mg 2400-as nyomtatót, és felmerült bennem a kérdés, hogy mi az a toner?
Véelményetek van a Canon Pixma mg 2400 nyomtatótól?
De akkor miért kell bele ha tintasugaras?
Azért választottam ezt, mert könnyű feltölteni festékkel, és viszonylag olcsó a festék.
De tonert milyen gyakran kell cserélni?
A festék elvileg feketében 6000 oldalt, színesben 7000 oldalt tud nyomtatni (erre lettem figyelmes, hogy azért ez eléggé sok oldal a tintamennyiséggel)
6-7 ezer oldal az kamu. Max akkor igaz, ha csak szöveget nyomtatsz és az is rikásan van a dokumentumon.
Igazából a tintasugaras nyomtató csak akkor jó ötlet, ha gyakran nyomtatsz fotókat. Minden más esetben a lézer a nyerő.
Lézer nyomtató drágább ugyan, de gazdaságosabb és ha csak ritkán használod, nem szárad bele a festék (hiszen por, nem tud beszáradni).
Az a 4 tartály a fetékeknek van, 3 színes és egy fekete. Amikor kifogy ott lehet tölteni. a Fekete 100 ml. a színesek meg 75-75-75 mililiteresek.
Viszont ott a toner is, ami nem tudom hogy miért van :)
Elvileg könnyű az újratöltése. Szerintetek érdemes megvenni?
Állítolag sokat is lehet vele nyomtatni, másolni.
Az újratöltés annyi, hogy megvásárol festéket (3000ft/75ml./szín) egyszerűen be kell önteni egy kis tartályba. Elvileg a 3 alapszín (3x75ml.225ml) képes 5000 oldal nyomtatására és a 100ml.fekete festék képes további 5000 oldalra.
Szerintetek ez igaz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!