A számítógép lefagyását okozhatja a böngésző?
Újabban netezés közben időnként lefagy a gépem, csak az újraindítás segít. Korábban sosem történt ilyen.
Nem tudom konkrét dologhoz kötni a problémát, mert nem történt változás a gépemen sem hardver sem szoftver terén mostanában.
Lehet ez esetleg a böngésző hibája? Firefox-ot használok.
Egyik gépemen (egy laptop), ami elég öregecske, memóriája sem sok, hasonló probléma volt. Viszont tulajdonképpen nem lefagyott a gép, csak a Firefox akadt el. Ha sokáig hagytam, tovább bírt lépni, de tényleg teljesen úgy nézett ki, mintha lefagyott volna. A gyorsítótár ürítése néha egy kicsit segített.
Végül sikerült a memóriát bővíteni, azóta nem csinál ilyeneket.
Ebben nem értünk teljesen egyet. Elég sok olyan program létezik, ami nem elég gondosan lett elkészítve (Nem véletlenül jönnek ki időről időre a frissítések, javítások). Ha az adott program valamilyen nem várt hibába botlik, nem képes továbblépni (például végtelen ciklusba kerül), emiatt a gép gyakorlatilag működésképtelenné válik, lényegében nem reagál semmire.
Az más kérdés, hogy ilyen esetben tulajdonképpen nem a gép, hanem a program "fagy le".
Sokszor ilyenkor nincs más megoldás, mint vagy a program erőltetett leállítása (a Feladatkezelőből), vagy ha még ez sem sikerül, a gép újraindítása.
De a korában tárgyalt eset (a Firefoxnál például), amikor még esetleg azt is kiírja, hogy a program nem válaszol, nem igazi lefagyás mint írtam, csak annyi feladatot kap hirtelen, ami erősen visszafogja a működését, de ha van türelmünk kivárni, egyszercsak újra működik. Ilyesmit legtöbbször a kevés memória okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!