Ha új gépet veszek mik az első lépések? Miket kell rá telepíteni? Oké, a windows-t ráteszem, azon kívül mi még ami fontos?
driverek, vírusirtó, tűzfal
meg amit használsz: böngésző, office, videólejátszó...stb.
Az első és a legfontosabb az alaplaphoz kapott lemezen található driverek telepítése, sokmindent azután tudsz csak használni (pl lehet, hogy nem lesz interneted, mert a windows magától nem ismeri fel a hálózati adaptered). Aztán gyakorlatilag telepíts fel mindent, amit az egyes alkatrészekkel kaptál. Ha már van internetelérésed célszerű a netről a legújabb verziókat letölteni. Videokártya driver az, ami még úgy igazán fontos lehet, amúgy.
Eztán célszerű valamilyen tűfal, illetve vírusírtó szoftvert telepíteni, én a ZoneAlarm, és az Avast mellett szoktam letenni a voksom. Ezután meg amire szükséged lehet a használat során, mondjuk valamilyen archívumkezelő szoftver (winrar, például), codec videolejátszásokhoz (pl. K-Lite), ha már itt tartunk valamilyen videolejátszó, satöbbi satöbbi.
Nálam így néz ki:
- Windows
- Lemezről a driverek (felmásoltam vinyóra, így gyorsabban telepít)
- Böngésző (Firefox)
- Böngészőhöz ublock origin, adblock plus
- Avast vírusirtó
- Aztán az egyebek, mint Office, Winrar, Java, Adobe Flash, VLC, stb.
Ha játék is, akkor a fentiek után. Steam, Uplay, Origin egy másik könyvtárba, hogy ne a C-t töltse meg. Játékok ugyanúgy másik meghajtóra mennek.
Hát így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!