Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet jpg formátumból...

Hogyan lehet jpg formátumból rps formátumot készíteni gravírozáshoz?

Figyelt kérdés

#jpeg #gravírozás #rps #firmátum
2016. okt. 5. 13:41
 1/7 tabaki ***** válasza:

Hát, én ehhez a témához egyáltalán nem értek, de kíváncsiságból:

Melyik az a program, amely ezt a bizonyos rps formátumot használja? Ismer-e egyéb olyan fájltípusokat, amelyeket importálva esetleg maga is át tud alakítani?

2016. okt. 5. 14:05
 2/7 Lajos54 ***** válasza:

Elméletileg az Autodesk 3D Studio MAX használja ezt a fájlkiterjesztést.

Illetve úgy is írhatnám, hogy az biztosan használja...

Persze mennyivel könnyebb lenne válaszolni, segíteni, ha a kérdező egy picit többet elárulna a kérdésével kapcsolatban :D

2016. okt. 5. 14:56
 3/7 tabaki ***** válasza:
Hát igen, a Maxet én is megtaláltam, de arról semmit, hogy mit kéne tudnia az rps-nek, és átalakítható-e bele a program által ismert kismillió egyéb formátum. Csak feltételezem, hogy nem hétköznapi 3D-fájl, mert gondolom, a rajznak csak a körvonala meg a mélysége, esetleg a mélyített oldalak dőlésszöge érdekes.
2016. okt. 5. 15:25
 4/7 Lajos54 ***** válasza:
Valójában nem értek hozzá, de feltételezem, hogy egyszereűen átalakítani egy jpg-t ilyenre nem lehet, csak átdolgozni (esetleg). Hiszen a jpg nagyon 2 dimenziós...
2016. okt. 5. 15:54
 5/7 tabaki ***** válasza:
Hm, azért tényleg nem ártana tudni, mit akar gravírozni Kérdező... Én esetleg AI-ra, SVG-re gondoltam, mert a görbékkel már tud mit kezdeni egy 3D-program (a Blender például jól bánik az SVG-vel). Akkor meg már csak vektorizálni kéne a JPG-t, az meg egyszerű. De közben eszembe jutott, hogy hogy hátha nem is rajzról van szó, hanem valami fényképről, és úgy kéne gravírozni, mint a sírkövesek. Erre már nincs tippem, bár meglepne, ha ezt magának a készüléknek a szoftvere nem tudná.
2016. okt. 5. 16:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és elnézést, hogy nem adtam pontos leírást, csak munkatársam siettetett. Azért kérdeztem, hogy mivel lehetséges konvertálni, mert munkatársam gravíroztatni szeretne, de nem akar plusz 2-3 ezer forintot fizetni azért, hogy az általa vitt képet átszerkesszék. Szeretné megúszni ezt a plusz költséget.
2016. okt. 8. 14:47
 7/7 tabaki ***** válasza:
Hát, sajnos, nem sikerült a gravírozással kapcsolatban ennek a rejtélyes RPS-formátumnak a nyomára bukkannom. A rövidítés csak a gépek fordulatszámával kapcsolatban került elő (revolutions per second), az meg egészen más tészta. Ez láthatólag nem nekem való fejtörő, inkább nem erőltetem.
2016. okt. 8. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!