Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10 RAM kezelési...

Windows 10 RAM kezelési gondok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Időnként mocskosul belassul a PC-m, mióta Windows 10 van rajta, és időnként azt is kiírja, hogy kevés a rendszer memóriája. No már most én ezt nem értem, hogy hogy lehet kevés (8GB RAM és semmi durva nem fut a háttérben). Egyszer dobta ezt fel, ment a google chrome meg kb. 4db kép volt egyszerre megnyitva képnézegetőben. Tegnap is és ma is iszonyat lassú a gépem, előtte napokig semmi baja nem volt, előtte megint lassú volt napokon át. Elvileg semmi vírus, malware nincs a gépen, ccleaner és töredezettségmentesítő volt futtatva, hardverileg elvileg se a HDD-mnek se a RAM-jaimnak nincs semmi baja és nem is nagyon van használva ultrabrutálnagymennyiségben, mikor éppen nem játszok, akkor a Chrome használja a leginkább a RAM-ot, de az sem megy feljebb... Igazából nem tudom mennyinél, mert van sok Chrome a feladatkezelőben, egyik 125megát használ, másik 100-at, 99-et, 95-t stb, de semmi kiugróan nagy. A hdd-m van gyakran 99-100%-os terheltség alatt, de hogy mire föl, arra csak egy tippem van, hogy a hdd-ről adtam meg 3200 megát RAM kezelési célból, mert egyszer mikor lassú volt, olyat írtak, hogy ez megoldja a gondokat, de nem. Elképzelhető, hogy a Windows 10 szarul kezeli a memóriát vagy minden teszt ellenére valami gond lehet a RAM-jaimmal HDD-mel? De ha gond lenne a RAM-jaimmal vagy HDD-mel, akkor az gondolom mindig jelentkezne a gép lassulás formájában, de nem. Csak napokig szar majd napokig jó majd megint szar és így tovább. Ti tapasztaltatok ilyet?

8GB RAM-om van, DDR3 1333 MHz és egy 500GB HDD-, 5200rpm-es.

2016. okt. 4. 18:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy mégis a torrent okozhatja a gondot. Játszottam a The Crew-al és kivágott a játékból, hogy a Windows kifogyott a memóriából és a bal felső sarokba írta a torrent nevét. Azt viszont továbbra sem értem, hogy ez miért nem volt gond Windows 7-nél.
2016. okt. 8. 19:45
 12/13 A kérdező kommentje:
Memtest-et éjjelre úgyhagytam, 8 pass ment végig 0 error-ral. Innentől kezdve gondolom az lenne a teendő, hogy rakjam újra a Windows?
2016. okt. 9. 06:27
 13/13 A kérdező kommentje:
Rövidke update, ha valaki idetéved, úgy tűnt, hogy megoldottam a gondot azzal, hogy a virtuális memóriát nem C:-re, hanem az E: meghajtómra tettem (valamiért nálam E: van és nem D:, mindegy) és azóta ment rendesen a gép, ahogy neki kellett. Aztán Október 18-án kijött egy Windows frissítés és betelt a pohár. Megint elkezdett belassulgatni a gépem, a játékok megint elkezdtek szarul futni, de legalább low memory hiba üzenetet nem kaptam. Megszabadulok a Windows 10-től, alapjáraton használ a gépem 7,3 GB RAM-ot msi afterburner szerint, ami azért fura, mert a 18-ai update előtt használt 6,6 GB-t miközben ment a GTA5. Elnézést a szóhasználatért, de bas**a meg magát a Microsoft.
2016. okt. 21. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!