MacBook Air vagy munkára, alapdolgokra, ritkán játékra?
*Aki azért jött hogy közölje ne vegyek Apple-t kérem haladjon tovább köszönöm :)*
Kinéztem egy használt MacBook Air 13"-at. 2015 eleji.
128GB SSD
8GB Ram 1600 mhz
Intel Core I5 1,6 ghz - Turbo Boost: 3,2.
Intel HD 6000 1536mb
A kérdés az, hogy elég lenne-e ezekre a feladatokra, illetve milyen kompromisszumokat kell kötni vele?
Feladatok : AutoCAD, szöveg-prezi szerkesztés/készítés, Netezés, filmek nézése (ilyen átlagos dolgok lényegében).
Illetve néha-néha elvétve játszanék is rajta pl a következőkkel (természetesen OS X-en, vagy -esetlegesen- bootcamppel futtatott Windowson) :
Sims 3 (meg van vásárolva originen, ha jól láttam
pc+mac verzió)
Need for Speed
Counter Strike
Ilyenekre gondolok, természetesen a legalacsonyabb beállításokkal is megelégszek(igazából nekem mindegy milyen beállításokon van), ha nem akad. És mint mondtam tényleg ritkán, hetente 1-2szer játszanék velük.
Illetve lenne pár kérdésem :
1. Tényleg hozza a 8 (max 12) óra üzemidőt?
2. Lehet-e róla WI-DI-vel kivetíteni a képet okos tévére,
úgy mint a sima windowsos laptopról?
3. Air : Hogyha garanciás, de nem én mástól vettem, akkor tudom ugyanúgy érvényesíteni a garanciát mintha én lennék az eredeti vásárló? Illetve lehet-e rá venni utólag is +garanciát, esetleg biztosítást?
4. Nagyon kicsi az a 13"? Mármint meglehet szokni 15,6 után?
5. Ami nem nagyon tetszik, hogy 128 gigás.. Gondolkoztam azon hogy ha nem férek el, akkor vennék később egy memóriakártyát (128 gb - kb 10 ezer) és akkor az a kártya (adapterrel) mindig bent lenne a gépben. Az úgy jó ötlet lenne? Nem lenne baja a kártyának? Olyat néztem hogy elvileg hő-víz-stb álló, 10 év garancia.
És akkor ezt meg lehetne-e úgy oldani, hogy akkor a kártya mindig bent van, és arra pakolom a képeket, videókat, fájlokat, és a gépre pedig a programokat?
Remélem érthető volt, ha nem akkor bocsi..
Külső merevlemezt nem szeretnék számomra zavaró okok miatt (cuccolás )
Ha a gép a céloknak megfelel, viszont mondaná valaki hogy gyűjtsek inkább nagyobb tárhelyűre, akkor most mondom : az nem fog menni, mert ahhoz még sok-sok idő kéne.
Lécci ne kövezzetek meg a kérdés(ek)ért :D
Köszi! :)
Az Air annyira harmatos, hogy még az applenek sincs pofája ódákat zengeni róla - nem csak teljesítményre, a kijelző is rettenetesen apró. Ez egy netezős gép, ami laza játékra is alkalmas - amire kitalálták teljesen jó, másra nem.
A memóriakártyás ötlet borzalmas, lassú lenne, és hogy őszinte legyek nem használnék sd kártyát adattárolásra mindennapi használat mellett, így nem megbízható, nem is erre készült.
A garancia a számlához van kötve, nem személyhez, minden műszaki cikknél, önkényesen ezen senki sem variálhat - plusz garancia nem tudom hogy van. Ha nagyon jó áron van, és felsőbbrendűnek érzed magad egy almás géptől akkor naná, máskülönben én ívesen elkerülném - nem azért mert apple, hanem mert munkára\játékra nem laptop való, van ami alkalmas rá, de az meg rohadt drága(macbook pro - habár ezekbe is vicces gpu szokott kerülni a gép árához mérten -, vagy bármilyen 6-700 ezres windowsos gép).
Ne vedd meg. Az a fő gond, hogy amire használni akarod (játék AutoCAD), ahhoz Windowsra van szükség, 128 GB háttértár pedig nem elég egy dualbootos (BootCamp) rendszerhez. Kétlaki lét amúgy is problémás tud lenni, Apple gépek fő előnye amúgy is az OS X-ben rejlik... AutoCAD amúgy is szereti a dedikált (azokból is nVidia) kártyákat, amivel ez a gép nem rendelkezik.
1. Lightos használat mellett igen. Apple által megadott számok általában korrekten tükrözik a valóságot.
2. Ez amennyire tudom hardware-függő, Apple erre amúgy saját megoldást fejlesztett, az AirPlay-t. Természetesen ehhez ilyen eszközre van szükség megjelenítő oldalon is...
3. Semmit nem kérnek, elég az eszköz sorozatszáma. Viszont Macekre gyárilag 1 év garancia szokott járni, ezt lejárta előtt lehet csak +2 évvel meghosszabbítani (AppleCare).
4. Én régen 15.4-es notebookot használtam, most 13.3-as Pro-t. Elférek rajta, de nálam fontos volt a hordozhatóság.
5. Ezzel vannak a legnagyobb gondok. Nekem is (munka miatt) dualbootos a Macem, de én 256GB-ot osztottam ketté, és képeimet is hálózati meghajtón tárolom. SD kártyával az a legfőbb gond, hogy nem bírja a folyamatos írást, emiatt hamar tönkremehet, mindenképp kell biztonsági másolatokat készíteni az ott tárolt adataidról, ha azt akarod, hogy ne vesszenek el.
Mindent egybevetve, szerintem inkább keress egy jobb windowsos gépet, nVidia GPU-val, ha elsősorban Windowsos alkalmazásokat akarsz használni.
Ertem.Elsonek legfokebb : Amugy csak azert kerdeztem merts viszonylag(!!!) olcson tudnek hozzajutni (kb.190 es nem 5-600 ezres aron)es elgondolkoztam hogy megerne-e.
Meg kozben eszembe jutott tarhely miatt a felho is.
Na mindegy.
Amugy mindenkeppen macet szerettem volna mert a cegnel imacet hasznalunk es egyreszt beleszerettem az OS X rendszerbe, masreszt tetszik az air a vekonysaga miatt.
Amugy meg fokent OS Xet szeretnek hasznalni, CAD miatt lenne egyedul egy windows szerintem.
Mindegy akkor. Amugy csak OS X miatt meg az ara miatt gondolkoztam el rata komolyan es ezen az oldalon lyukadtam ki :D
De akkor hagyom :)
Most nekialltam hasonlo arkategoriaban keresni windowsos gepet es talaltam egy asus rogot. Most egyszer elkezdek rakeresni.
Ekezetek miatt bocsi telorol irtam es lusta voltam. Ment a zold pacsi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!