Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit lehet ilyenkor csinálni?

Pityuka500 kérdése:

Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés

Az a történet, hogy éppen kapcsoltam be a gépet, közbe éppen egy dvd-t kerestem a gép felett lévő polcon...

Aztán a dvd-k mellet volt a polcon egy üveg (Ez egy olyan üveg ami tényleg üveg, nem olyan műanyag palack). Szóval az szépen bele esett a gépbe, miközben tölt be windows...(Hozzáteszem egy fekvő gépházról van szó) akkor meg is állt a betöltés... Na mondom de egy béna vagyok! Újraindítottam, utána mielőtt bejönne az alaplap típusa, ott van a bal felső sarokban az a villogó fehér csík, ami ammúgy az alaplap kép után jönne be. Aztán utána jött csak be az alaplap képe, de kb 1 percig még ott volt(Ammugy meg kb 3 mp-ig van ott) és csak utána írja ki, hogy nem talál bootolható adattárolót. Ugyhogy valószínű, hogy a winchwester romlott el. Aztán egy kerestem egy dvd-t, amin még egy régi linux volt, azt tuttam bootolni, majd futtatni "try xubuntu"-ra kattintva. Na de akkor rossz winchesterrel miért nem képes egyből betölteni az alaplap típusát, ha tudom használni linuxal???

#winchester #Elromlott a gép #alaplap típus
2016. szept. 25. 18:22
 1/3 tabaki ***** válasza:
Ha jól értem, egyszerűen egy live-CD az, amit futtatsz, márpedig az így működik -- nem kell hozzá a HDD, csak a CD lejátszó meg a memória. Ha meg a winchestert is el tudod róla érni, akkor valószínű, hogy annak a betöltő része sérülhetett meg, tehát bootolni nem képes, de az adataid még elérhetők. Ez a jobbik helyzet, mert akkor a linux-lemezzel még el tudod menteni a fontos dolgaidat.
2016. szept. 25. 21:07
 2/3 tabaki ***** válasza:
Szerencsés esetben nem kizárt, hogy egy Windows-telepítőlemezről még helyreállítható a Master Boot Record (vagy nem t'om mi), ami vélhetőleg megsérült a rázkódástól, ebben talán a windowsos kollégák tudnak tanácsot adni.
2016. szept. 25. 21:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Megnéztem, de nem ismeri föl, nincs az adattárolók listájában... Ammugy már bebizonyosodott, hogy egyszerűen csak a winchester romlott el, alig képes beolvasni a gép, de ha kiköröm véglegesen, akkor teljesen egészségesen el tud indulni a gép, kiírja az alaplap kép után, hogy nincs bootolható adattároló, ugyhogy beszerzek egy winchestert.
2016. szept. 26. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!