Miért nem indul és áll le a PC-m?
Figyelt kérdés
Tegnap este leállítottam, és nem akart kikapcsolni hanem csak zúgott egész este üresben. Reggelről mielőtt indultam kinyomtam a táp alatti kapcsolót, aztán vissza, és el kezdett megint járni üresben, pedig nem csináltam semmit.. Kihúztam a tápot, le kapcsolt (legalábbis gondolom) vissza dugom a táp kábelt és hirtelen elindult magától.. Aztán sikerült leállítanom, fél órás bekapcsoló gomb nyomással, mert csak az az egy gomb van. Most meg próbálom beizzítani, de csak üresbe jár a gép, a monitor, billentyű, egér meg be se indul, csak zúg a gép.. Nem reagál semmire pls segítsetek mert tudom hogy ti okosabba vagytok ehhez ;)2016. szept. 22. 07:24
1/5 anonim válasza:
Hasonlo esetben nekem kiment a videokari, be volt ragadva a ventillátorja és felhevült. Esetleg lehet az alaplap is.
2/5 anonim válasza:
Táp, videókártya vagy alaplap hiba. Szerintem szerviz.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, akkor szervízbe viszem, és ha mondanak valamit, akkor leirom hogy mi a helyzet :) köszi fiúk/lányok, királyok vagytok ;)
2016. szept. 22. 11:46
4/5 anonim válasza:
VGA-t kizárnám, ha tényleg nem lép működésbe egyik periféria sem, sem az egér sem a billentyűzet, tápra gyanakodnék, de mivel gondolom nem érzékeli a perifériákat a gép, így szerintem alaplap lesz!
5/5 A kérdező kommentje:
így sok sok év múlva, elkezdtem komolyabban foglalkozni az alkatrészekkel, és a probléma megoldása az volt, hogy eleve az albérlet amiben laktunk, nem szolgáltatott elég áramot a rendszer futtatásához. Sokkal gyengébb áram futott a konektorokban, ezért történt az, hogy néha egy mikró elindítása képes volt lecsapni az egész gépet. A géppel semmi baj nem volt, de ilyenkor még a táppal lehet a baj. Viszont nálam az áram kör gyengesége volt, viszont erre senki sem gondolt. Olyan átlag mostanság az erős áramkör, hogy nem jut az eszünkbe, hogy régi építésű gondozatlan albérletekbe, nem elég erős áramkör fut, mint ami mostanság. Még egy olyan dolog amit egyetemen nem tanulhattam volna meg csak szegénységbe :D Ja és régen rettenet mód fogalmaztam, pedig csak két éve volt, de Jézus ereje, most komolyan..
2018. okt. 17. 15:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!