Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » BIOS Reset segítségre lenne...

BIOS Reset segítségre lenne szükségem. Valaki?

Figyelt kérdés
Adott egy ACER ASPIRE 5560 Series laptop. Soha senki nem lépett még be a Biosba, de sajnos a gép nem akar bebootolni az SSD ről, ezért kéne belépni a BIOSba, de sajnos levan jelszavazva. Kiszedtem a CMOS elemet ( próbáltam 5perc, 12órán át) de nem segített, az alaplapba nincs jumper, esküszöm ha lenne is azt már tuti megleltem volna. USB ből se tud bebootolni mert ugye nem tudom kiválasztani a bootolási partíciót a biosba. Ugye amikor megpróbálok belépni kiadja, hogy Enter Password / Unlock Key: alatta pedig Unlock Key Hint Number: 8jegyű kód, de azt hiába írom be az nem jó. Valakinek van valamilyen megoldása? Ha kell tudok részletes képet is mutatni a "betegről".

2016. szept. 21. 16:52
1 2
 11/16 Lajos54 ***** válasza:

Kérdező:

Ha másik gépen telepíted az operációs rendszert, utána átrakod a laptopba (vagy bármilyen másik gépbe) az ott nagy eséllyel nem lesz jó. Azon a gépen kell telepíteni, amelyiken használva lesz.

Ezzel, amit csináltál, csak az bizonyosodott be, hogy az SSD működik.

A BIOS-ba még mindig nem tudsz belépni?

Egyáltalán, egy kicsit pontosítani kellene: amikor bekapcsolod a gépet (most attól eltekintve, hogy a Windows nem indul), akkor kér jelszót? Vagy csak akkor, ha a BIOS-ba akarsz belépni?

2016. szept. 27. 10:06
 12/16 gyuripapa21 ***** válasza:
Lajos54. valószínűleg igazad van csak én még nem hallottam arról, hogy a BIOS jelszavat tárol.
2016. szept. 28. 11:01
 13/16 Lajos54 ***** válasza:

Pedig bizony van ilyen (gyakorlatilag mindegyikben). Általában a Security-Password résznél lehet beállítani. Ennek előnye, hogy már a BIOS indulásakor kéri a jelszót, tehát ha nincs beírva, a Windows (vagy amilyen oprendszer van a gépen) el sem indul, és ilyenkor a BIOS beállításokba sem lehet belépni.

Persze ez sem biztosít olyan nagyon nagy védelmet, hiszen a BIOS tartalma törölhető. Csak azért ahhoz már szét kell szedni a gépet, ami nem mindenkinek járható út.

Igaz, mint az itteni kérdésből is látszik, néha az sem olyan egyszerű...

2016. szept. 28. 12:02
 14/16 A kérdező kommentje:
Még mindig nem indul a Windows akkor, most már tudom, hogy laptopon kéne telepíteni a Win7et, de legalább tudom, hogy jó az SSD. Csak ha a BIOSba akarok belépni. Szóval létezik valamilyen csúcsmód a BIOS kiikatására az alaplapban? Mert mondtak egy végső megoldást.. a bios chip csere, ami elég kockázatos.
2016. okt. 5. 07:20
 15/16 gyuripapa21 ***** válasza:
akkor most tanultam megint,mert nem tudtam,hogy a BIOS is tárol jelszót.
2016. okt. 6. 10:43
 16/16 anonim válasza:
Hali! Megvan már a megoldás? Sose próbáltam, de vagy 20 éve hallottam sima asztalnál egy megoldást. Konektor kihúz, elem kivesz, egy csavarhúzóval az elem érintkezőket rövidre zár (kb 5mp). Laptopnál akkut is vedd ki.
2022. márc. 8. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!