Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 7 Home premium 64...

Windows 7 Home premium 64 bites op rendszerem volt, de véletlen 32 biteset tettem fel, mit tehetek ez ügyben?

Figyelt kérdés
Sajnos a lemez(eredeti) begödlött, amin volt a Win 7, csak pendriveos telepítés lehetséges. Véletlen egy 32 bites verizót tettem fel, rá egyből próbálkoztam micerosoft oldalon (sajnos későn tudtam meg, hogy lehet ilyet) leszedni a 64 bites verziót az aktiválókulcsommal, sikerült is, de sajnos nem engedi telepíteni, mindig kiír egy hibaüzenetet: This installition disc isn' compatible with your version of Windows. To upgrade, you need the correct installition disc. For more information check your computer's system unformation. To install a new copy of Windows, restart (boot) your computer using the installition disc, and then select Costum (advenced). Amikor bootoltatni szeretném pendriveról, akkor pedig ezt írja: bootsect.exe verziója nem kompatibilis a telepített Windows rendszerrel. A rendszerinformációk között ellenőrizze, hogy a program x86-os <32 bites> vagy x64-es <64 bites> verziójára van-e szüksége, majd lépjen kapcsolatba a szofver gyártójával. Hogy létezik az akkor, hogy x86-os verzóm 64 bites volt? Egyszerűen nem értem... Van valami megoldás, hogy vissza tegyem 64-re? 8 gb ramomból 3 gb-ot használ és még sok minden nem okés.

2016. szept. 19. 01:57
 1/8 besenyőpistabácsi válasza:
Nem lehet "rátelepíteni", de újratelepíteni lehet! Le kell formázni azt a partíciót, amire az OP. rendszer kerül és lehet telepíteni. Ezt meg lehet tenni a telepítővel.
2016. szept. 19. 02:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Tehét ha leformázom, utána fel mehet rá a 64 bit? Kis segítséget kérnék, hogy is zajlana ez a folyamat, mit kellene bővebben tennem?
2016. szept. 19. 03:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Valaki valami tippet, könyörgöm, lemez nélkül sehogy nem lehet vissza tenni 64 bitre?
2016. szept. 19. 03:11
 4/8 besenyőpistabácsi válasza:

Boot-olsz a telepítővel. Rákattintasz: telepítés.

Kiválasztod a 64-bites verziót (ha csak azt tudja, akkor nem kell).

Elfogadod a feltételeket.

Két alternatíva jön elő: "Frissítés-telepítés", vagy "Haladó egyéni telepítés".

A haladót választod.

Jobbra lent szintén kattintasz a haladó beállításokra.

Előjön a meghajtó, vagy meghajtók alatt egy menüsor.

A partíciókat lehet kezelni: Törölni, újat létrehozni, formázni.

Amelyikre telepíted a rendszert, azt leformázod.

Két részből fog állni ahová telepítesz: A rendszer számára fenntartott hely (néhány-száz MB.) és ahová telepíteni akarod a Windows-t.

Ha megvan a rendszer-partíció, csak formázni kell!

Indulhat a telepítés!

2016. szept. 19. 04:15
 5/8 fersk ***** válasza:
Kikapcsolt állapotban pendrive bedug, bekapcs, BIOS/boot menüben USB/Store beállít, formázás/particionálás majd telepítés.
2016. szept. 19. 04:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy áthívod a szemüveges szomszéd srácot, és 1 tábla csokiért megcsinálja :-D
2016. szept. 19. 09:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Hiába próbálnék bootoltatni, nem engedi, mert nem 32 bites az op rendszer a pendrive-on. Beállítottam a biosba ( Asrock Fatal1ty H97 Killer alaplap ) de akkor sem bootoltatja be. Még úgy is próbáltam, hogy kihúztam az SSD-t, majd hátha észleli és rárakom a rendszert a vinyóra, csaj folyamatosan a lemezt kérte, pendriveot le sem szart (bocsi). Amúgy igen, hozzáért szomszédot hívtam át délután 4 órakor, de hát mégis jobb lenne, ha nem kellene fizetnem :D
2016. szept. 19. 12:14
 8/8 besenyőpistabácsi válasza:
Akkor a BIOS nincs jól beállítva, mert ha a pendrive az elsődleges boot, akkor mindegy hány bit-es az op.rendszer, mindegy hány bit-es a boot rendszer! Ha nins SSD, nincs HDD akkor is boot-olni kell neki!
2016. szept. 19. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!