Altalanos iskolai informatika feladat. Segitseg?!
Figyelt kérdés
Annyi a lenyeg hogy en kilencedikes vagyok,es elso informatika oran a binaris szamrendszert vettuk.Az a poen hogy en azt hittem ez uj anyag,es hogy most fogjuk csak tanulni.De mint kiderult ezt nekunk mar altalanos iskolaban meg kellett volna tanitani,es rajtam kivul mar mindenki tanulta.Egyszeruen nem ertem az egeszet valami betukbol kellett szamokat csinalni aztan a kettes szamrendszerben atvaltani vagy mi a franc.Annyira nem ertem az egeszet holnap dolgozatot irnank es nagyon jo lenne ha valaki az alapokat le tudna irni vagy esetleg van rola valami video es elkuldenetek,nagyon megkoszonnem ha tudna valaki segiteni!:(2016. szept. 6. 19:50
1/4 anonim válasza:
Kezdetnek olvasd el a Wikipédia oldalt: [link]
Kb mindent leír a témáról, a történetét szerintem átugorhatod, nem hinném, hogy az lesz a dogában.
2/4 anonim válasza:
A "betűkből kellett számot csinálni" meg gondolom a hexadecimális (16-os) számrendszer: [link]
3/4 A kérdező kommentje:
Hát,a wikipédiából nem értettem túl sokat,viszont találtam egy nagyon jó videót youtubeon amiből szó szerint 57 másodperc alatt mindent megértettem:D Szóval igen,ezt amúgy ötödikes anyagként írták,nem tudom hogy a négy év alatt miért fájt volna ezt nekik megtanítani.
2016. szept. 6. 20:53
4/4 A kérdező kommentje:
De azért köszönöm szépen:)
2016. szept. 6. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!