Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik szakot válasszam?!

K.patrik96 kérdése:

Melyik szakot válasszam?!

Figyelt kérdés
Sziasztok, utolsó évemet járom érettségibe / van már egy felszolgáló bizonyitványom / rájöttem, hogy nekem ez a vendéglátás nagyon nem áll jól. Szeretem az informatikát, olvasgattam néztem a programozás rejtelmeit...és ez az év után szeretnék valamilyen info szakot kitanulni és abba elhelyezkedni, tudom hogy az ilyen gépszerelős boltosból nem lehet megélni pedig élvezném. Mennyire nehéz a programozás ?! Esetleg hálozatépités ? Fogalmam sincs még. OKJ-n végezném el , mivel egyetemre nem szeretnék menni...Előre is köszi a válaszokat!!

2016. szept. 4. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

"Mennyire nehéz a programozás ?!"

Nézőpont kérdése, nekem könnyű, 10 éve csinálom munka szinten és 16 éve kezdtem tanulni.

Ahhoz hogy most kezd, rengeteget meg kell tanulnod.

És folyamatosan képezned magad, mivel a technológia évről évre fejlődik...

"hálozatépités" se épp csak kábel kihúzás, hálózat konfigurálás, amihez közvetetten 1-2 parancssori nyelvet se árt tudni.

"OKJ-n végezném el"

Sima OKJ -n neki se kezdj, alapok alapjainak az alapjai amit ott megtanulhatsz.

És abból is már évekkel ezelőtt elavult technológiát...

Többnyire aki OKJ -s papírért megy, az már rendelkezik elegendő tudással, csak állás interjún azért feltudjon mutatni valami papírt, mert sokszor anélkül már nem is foglalkoznak az emberrel a nagyobb cégek, de nem feltétlen feltétel a munka találásához.

2016. szept. 4. 14:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi az alapos válaszokat. Valami tanácsod lenne esetleg? Vannak "minőségibb" OKJ szakok.Tehát ha most lesz róla 1 papirom, attól még eltudok benne helyezkedni, nem hülyeség igaz ?!
2016. szept. 4. 15:05
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

"Vannak "minőségibb" OKJ szakok"

igen, felsőfokú szakképzés szintjén.

DE! ha még kiváló eredménnyel el is végzed, önmagában a papír nem elég.

Viszont ha a felsőfokú szakképzés szintjén végig viszed (2~3 év),

lesz megfelelő papírod és elegendő gyakorlatod, egy kisebb Junior állás megpályázására.

2016. szept. 4. 16:12
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
IT diploma nélkül csak akkor ér valamit, ha van portfóliód, amit mutogatni tudsz, hogy igen - te össze tudsz dobni egy hétvége alatt egy jó céges oldalt vagy C++ -ban bármikor megírsz egy akármilyen alkalmazást. Az ilyen OKJ képzések többnyire szoftvertelepítő rendszergazdáknak meg alkatrészcserélő informatikatanároknak van - én hanyagolnám.
2016. szept. 4. 16:15
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Úgy értem, hogy ha csak bemagolod, a szükséges anyagot az nem elegendő,

ahhoz igen, hogy legyen egy papírod, de munka szinten pár hétnél sehol se fogod tovább húzni, ha fel is vesznek.

(A főiskolai, és felsőfokú végzettséggel rendelkezők 90% -a így végzi, és pl. McDöncibe köt ki...)

Ahhoz hogy többre vigyed, elkel sajátítani pl. a programozó szemléleti módot, és nem elég tudni, érteni is kell hogy mi, hogyan és miért.

És persze önválóan akár új eljárási módokat is tudnod kell tervezni az adott feladat igényei alapján.

2016. szept. 4. 16:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy nem egyszerű...szóval okj.n bármilyen infoszak felejtős szerintetek ?!
2016. szept. 4. 21:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Határon vagyok, hogy mit akarok dolgozni. De sejtelmem sincs elindulni...annyira rossz
2016. szept. 4. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!