Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan és mekkorára méretezzem...

Hogyan és mekkorára méretezzem át a képemet, ha háttérképnek szeretném beállítani a laptopomon?

Figyelt kérdés
Bármelyik képet állítom be háttérnek, rossz a méretezés. Vagy kicsiként rakja be és körülötte fekete terület van, vagy olyan nagyba, hogy sok része nem is látszik a képnek. Paintet tudom használni és ott tudok méretezni, ha az jó, de nem tudom mekkorára kellene beállítanom.

2016. szept. 4. 12:41
 1/3 CspCsj ***** válasza:
Milyen rendszert használsz? Windows XP/Vista/7/8/10?
2016. szept. 4. 14:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Windows10
2016. szept. 7. 16:13
 3/3 CspCsj ***** válasza:

Megnézheted a monitor felbontását is, hogy ahhoz igazítsd:

Asztal üres részén jobbegérgomb > "Képernyő-beállítások" menüpont > alul "Speciális megjelenítési beállítások"

(vagy Start menü > Gépház > Rendszer > Kijelző ugyanoda visz)

Bár a háttér beállításoknál, az "Illesztési mód kiválasztása" mezőben csak a "Kitöltés"-t szoktam használni, ez méretarányosan annyira nagyítja a képet, hogy nem látszik a háttérszín valamelyik oldalon. (cserébe így eltérő képaránynál a kép szélének egy kis része nem látszik, de legalább nem torzul, mint "Nyújtás" esetén)

2016. szept. 8. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!