Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem működik a monitor...

Miért nem működik a monitor HDMI-vel?

Figyelt kérdés
Van egy ASUS VS229HA monitorom amit DVI összekötéssel simán megy, viszont szereztem egy hangfalat és arra gondoltam, hogy kihasználom a monitor jack dugóját és, ezért vettem egy HDMI kábelt (2m), de mikor összekötöttem nem történt semmi... a monitor nem adta a képet. Miért? DVI-vel simán működik!Kell esetleg állítani valamit?

2016. aug. 29. 14:11
 1/5 lali51 ***** válasza:
Állítsd be a monitoron a bemeteli jel forrást,próbáld másik hdmi kábellal.
2016. aug. 29. 14:19
 2/5 lali51 ***** válasza:
A hdmi kábel átviszi a hangot nem kell jackot csatlakoztatni.
2016. aug. 29. 14:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Első válaszoló nagyon köszönöm most már működik rendesen! Ment a zöld pacsi :D
2016. aug. 29. 14:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Második, ezt nem nagyon értem, mivel nem a monnitor akartam összekötni jack-el a pcvel, hanem a monitort a hangfallal
2016. aug. 29. 14:46
 5/5 Lajos54 ***** válasza:

Ezen a monitoron a leírása alapján fülhallgató kimenet van. Az nem biztos, hogy túlságosan jó lenne hangfalhoz.

A HDMI kábelt használhatod tovább is, hiszen így valamivel jobb a képminőség, de szerintem a hangfalat inkább a gép hangkártya csatlakozójára érdemes kötni. Már persze akkor, ha aktív hangfal, vagyis van benne erősítő.

Természetesen, ha "egyéb okokból" (mondjuk nem kényelmes a hosszú hangfal vezeték a géptől), használhatod a monitor hangfal kimenetét is, annyira azért nem rossz, csak a beállításokat (hangerő) gondosan válaszd meg.

2016. aug. 29. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!