Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Operációs rendszerrel vagy...

Operációs rendszerrel vagy anélkül érdemes laptopot venni?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire számít, de egy Dell laptopot szeretnék. 142 ezerért találtam egyet Linux operációs rendszerrel (eddig csak Win7-et használtam), másol van 130ért operációs rendszer nélkül.

Hogy érdemes venni? A torrent oldalakról letöltött oprendszerek megfelelnek?

2016. aug. 28. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

"A torrent oldalakról letöltött oprendszerek megfelelnek?"

Hülyeséget ne csinálj, kérdező!

A torrent oldalról leszedett oprendszerek mind KALÓZ rendszerek, nem eredetiek!

Inkább gyűjts össze még egy kis pénzt és vegyél Bármilyen Windowst, de az legalább eredeti és megkapod hozzá a termékkulcsot!

2016. aug. 28. 18:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy az nem eredeti. De az operációs rendszerek 80%-a illegálisan van használva.

A Linux mennyire jó? Vagy az is Windows? (nagyon nem értek ezekhez)

2016. aug. 28. 18:17
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

A Linuxnak semmi köze a Windows-hoz, csupán a Windows alapjára épül.

Ha tudod, hogy nem eredeti a Win, akkor semmiképp nem ajánlom, hogy leszedd onnan, ha nem akarsz millió Trójait leszedni vele együtt!

Vedd meg üzletből, jobban jársz!

2016. aug. 28. 18:21
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

A Linuxnak semmi köze a Windows-hoz, csupán a Windows alapjára épül.

Ha egyszer semmi köze nincs hozzá, akkor hogy épülhet az alapjaira?

2016. aug. 28. 18:35
 5/8 A kérdező kommentje:

1. [link]

2. [link]

Na, ezt a kettőt találtam, Win10.

Mi a számottevő különbség a kettő között, ha ugyanannyi? Azt látom, hogy az egyik 500GB a másik meg 1000GB, mégis ugyanannyi az ára. Az 500 GB-nál mi a jobb, hogy ugyanannyi?

2016. aug. 28. 18:44
 6/8 anonim ***** válasza:

A Linux Unix alapra épül, nem windowsra (dosra)

De ha torrentoldalról leszedsz egy eredeti wint, csinálsz egy win telepítőt fel tudod rá tenni windows

2016. aug. 28. 18:50
 7/8 belapus ***** válasza:

Az 1 000 GB-os 4 000-rel többe kerül.

El kell döntened, mit szeretnél csinálni a laptopon ?

Ha csak internetezni, arra elég a Linuxos, ha játszani, arra megfelelőbb a Windowsos.

Azt gondolom, egy jobb hírű torrent oldal nem biztos, hogy örülne annak, ha az terjedne el róla, hogy kárt okoz a felhasználóinak.Ez nem egyszerűen presztízsveszteség volna, hanem súlyos anyagi veszteséggel is járna.

Azonban az is igaz, hogy egy tört rendszerről nem lehet tudni milyen hátsó kapukat tartalmaz.

2016. aug. 28. 19:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Tulajdonkeppen csak netezesre, kepszerkeszteshez, filmezeshez es office programokhoz kell, tehat semmi komolyabb dolog, se jatek. Illetve meg HP-t neztem, ott talaltam olcsobban is oprendszerrel egyutt.
2016. aug. 28. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!