A gép csinált nemrég egy ilyen mappát, hogy Windows.old
Ez mi lehet? Kicsit többet foglal, mint a Windows mappa, (14GB), így szívesen törölném, elég sok helyet elvesz.
Kitörölhetem?
Köszönöm!
2016. aug. 23. 14:21
1/8 donfetibo válasza:
Ez azt jelenti, hogy rátelepítetted a Windows-t a Windows-ra!
Ha újra rakod a géped akkor mindig tiszta telepítést csinálj ne ilyen amatőr frissítést! :)
2016. aug. 23. 14:26
2/8 anonim válasza:
frissítetted windows10-re a géped? mert akkor azért van ott. (nekem is van)
Egyébként nem szabad törölni, már egyszer én is kiakartam törölni, mert azt hittem, hogy felesleges és összeomlott az egész rendszer. Újra kellett telepíteni a gépet. Szerintem fontos rendszerfájlok vannak benne.
2016. aug. 23. 14:28
3/8 A kérdező kommentje:
De nem frissítést csináltam. Hanem rendesen tisztán telepítettem a Windows 10-et
És egyébként csak most egy hete csinálta, pedig már hónapok óta windows 10 van.
2016. aug. 23. 14:32
4/8 donfetibo válasza:
A tiszta telepítésnél azt érted, hogy mikor a particionálós résznél voltál ott újra formáztad a partíciókat? Mert ha nem akkor nem volt tiszta telepítés csak rá telepítés, szerintem! :)
2016. aug. 23. 14:36
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, igen, formáztam.
És nem is volt semmi ilyen mappa.
Csak most egy hete hozta fel..
2016. aug. 23. 14:48
6/8 anonim válasza:
Ha egy hetes a rendszer, akkor én biztos törölném az old-ot. Nyilván még nincs sok fontos dolog azon a partíción, ami van, azt meg backupolod előtte. Egyébként az old(ok)akkor jönnek létre, ha az új telepítésben azonos nevű mappák készülnek. Ha tiszta telepítéssel dolgozol, akkor a formázás amúgy is törölne mindent (így az oldot is), úgyhogy az ő létrejötte nem tiszta telepítést, de legalábbis a formázás elmaradását jelenti.
2016. aug. 23. 15:16
7/8 anonim válasza:
Kb. fél évente jönnek a Windows 10-hez nagyobb lélegzetű frissítések, amelyek telepítésénél előbb biztonsági másolatot csinál a rendszerről, ez van a windows.old mappában. Ha nagyon sürgős a hely, akkor futtasd a Lemezkarbantartót rendszergazda módban, ott megtalálod a törlési lehetőséget. Egyébként meg magától törli kb. egy hónap után.
2016. aug. 23. 16:38
8/8 A kérdező kommentje:
Törli egy hónap után?
Ez nagyon jó, akkor várok vele, hátha tényleg elintézi magának
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!