Miért lett mindenki Microsoft ellenes?
Agresszív és undorító marketing,egyszerűen mindenbe benne van a kezük,nézd csak meg az IT oktatást(konkrétan Office-ról szól az egész),illetve mindenkit lefizetnek így az átlag emberek nem veszik/vehetik észre az olcsóbb/ingyenes alternatívákat.Persze manapság divat lett,de én akkor se kedvelem.
Sokan szidják még a Google-t de nekem azzal nincs semmi problémám,ami kezdődik az ingyenes,jó és mindent betöltő szolgáltatásokkal amik nyílt forráskódúak stb.
Az viszont igaz hogy az adatvédelemre egyik se figyel oda,de az ma már nem létezik.
#1."Csak szájkaratésok. Így utálom, úgy utálom, mégis az első dolog, hogy az ő terméküket lopjuk el."
Kinek mi,én nem lopom az ő terméküket mert nem vagyok rászorulva ahogy a népesség 90%-a se lenne csak az MS mindenkinek azt hiteti el hogy igen.A probléma itt kezdődik.
Az embereknek szokásuk az OS-t szidni bármi miatt, amikor a számítógéppel gond van.
Én elmondom, hogy miért nem szeretem:
- uralja a piacot, ezért a saját béna megoldásait erőlteti a bevált, jobb alternatívák helyett (bing, ie)
- elég lazán kezeli a szabványok betartását (ie, windows)
- bárminemű előny nélkül a saját módszereit követi, ezért nem lehet dual bootban Windowst tartani Linux mellett hiba nélkül.
- a monopol helyzetük miatt nem nagyon teszik oda magukat, hogy minél jobb szoftvereket fejlesszenek. (pl. a Skype-on nagyon látszik). Mostanában kicsit javult a helyzet.
- nagyon drágák a termékei, sokkal olcsóbban is megérné nekik értékesíteni, csak hát monopol helyzetben vannak, annyiért adják amennyiért nem szégyenlik.
Én lennék a legboldogabb, ha válthatnék Linuxra. Csak a játékok nem futnak rajta. A piacnak is sokkal jobb lenne, ha nem lenne monopol helyzetben a MS.
"Az embereknek szokásuk az OS-t szidni bármi miatt, amikor a számítógéppel gond van. "
Ez bizony így van! Ez nagyjából olyan, mint amit korábban, a CRT monitorok idejében, nem egyszer láttam. Valamit nem úgy csinált a gép, mint ahogy a felhasználó szerette volna. Erre durr, oldalba vágta a monitort. Pedig az garantáltan semmiről sem tehetett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!