Nvidia GeForce 730-hoz RAM bővítés?
Fél éve vettem egy GT730-as videókártyát, ami 2 GB GDDR3-mas Ram-mal rendelkezik. Gondolkoztam rajta, hogy jó lenne bővíteni a memóriáját, de kissé elbizonytalanodtam, hogy milyen RAM lenne a hozzá passzoló. Utána néztem, hogy a G az elején a grafikusságot jelenti, viszont a GDDR3 és a DDR3 közt van némi különbség. Akkor a jelenlegi memóriát DDR3-mas memóriával kellene bővíteni? Vagy van kimondottan ehhez illő RAM?
Itt a videókártya: [link]
Jézusom :D
A vidikari memóriája független a rendszermemóriától, kivéve ha a kártya integrált. Mivel neked egy dedikált 730-ad van, 2GB VRAM-mal, így nem tudod bővíteni, ugyanis a rendszermemória (RAM) nem függ vele össze. Ha pl. az alaplapod max 16GB DDR3 RAM-mal képes dolgozni, és teszel is bele 16GB-t de a kártyád egy integrált szintű 730, nem fogod tudni bővíteni a kártya VRAM-ját.
RAM= rendszermemória
VRAM= a kártya memóriamérete
DDR= rendszermemória tipusa
GDDR= videómemória tipusa
ó ezt szükségtelen bevallani.
"Fél éve vettem egy GT730-as videókártyát"-ebből kiderül minden.
Egy gt730-ra semmi értelme több ramnak. Sőt a 2 giga gddr3 is értelmetlen. Inkább lenne 1 giga gddr5, az is jobb lenne.
Ezt a kártyát hülyeség volt megvenni, mivel egy integrált vga szintjén van. Ilyen áron csak használt jöhet szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!