Hohyan kell Excelben sort másolni másik munkalapból, ha teljesül a feltétel?
Figyelt kérdés
A probléma a következő: van 2 fájl, az egyikből kell adatokat kinyernem a másikba. Ha az adatból a B oszlopban megtalálja azt a nevet, amit keresek, akkor abban a sorban a D oszloptól a Z-ig másolja át az adatokat.
Milyen képlettel lehet megoldani? Tudom, hogy cellánként kell csinálni, de sok munkalappal kell dolgoznom, és nagyon felgyorsítaná a munkám.
Köszönöm, ha segít valaki.
2016. júl. 27. 19:40
1/5 A kérdező kommentje:
Kicsit pontosítok, tehát nem az egész sort kell másolnom, hanem ha megtalálja a nevet a B oszlopban, akkor annak a sorából az adatok egy részét akarom kinyerni, cellánként (d-z oszlopig).
2016. júl. 27. 19:52
3/5 A kérdező kommentje:
Az csak az első oszlopban tud keresni, amúgy meg ez nem válasz a kérdésemre, mert egy függvény neve még nem adja meg a megoldást, de köszönöm a hozzászólást.
2016. júl. 27. 20:57
4/5 Kőváry Orsolya válasza:
Bocs, de az volt a kérdésed, hogy milyen képlettel. Erre a válaszom, hogy FKERES függvénnyel. Igen, igazad van, hogy csak az első oszlopban keres, de lehet, hogy be vagy rögződve egy paradigmába, miszerint az A oszlop az első oszlop. A D oszlop is lehet első oszlop. Kombinálhatod az ELTOLÁS függvénnyel, ezt én magam sem ismerem pontosan. Ennek hiányában csinálhatsz annyi cellába egymás mellé FKERES-t, amennyi cellát (D-től Z-ig ez 23) át akarsz másolni. Macera? Jah. De egyszer kell csak összerakni.
5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem félreértettél, nem az a gond, hogy macera (ugyanis 53 munkalappal kell dolgoznom, ez már maga macera). Abban igazad van, hogy az általam megadott táblában keres az első oszlopban, ami lehet B oszlop is. A fő gondom az, hogy minden munkalapnál más sorrendben vannak az adatok, ha egyáltalán mindben megvan, így meg kell vizsgálnom, hogy az adott munkalapon van-e az a név, és ha igen, akkor annak a sorából a C oszlop értékét a másik munkalap C oszlopába, a D-ét a D-be ... másolja át. Erre ötlet? (Tudom, hogy cellánként kell, de még nem jöttem rá hogyan)
2016. júl. 28. 11:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!