Nemes16 kérdése:
Hogyan lehet rákötni egy képcsöves tv-t pc-re?
Figyelt kérdés
Helló nekem egy képcsöves tv-m van és össze akarom kötni a pc-mel, és a tv-n van scart bemenet ,a pc-n vga és hdmi kimenet, akkor össze tudom kötni egy vga scart kábellel? Választókat előre is köszönöm.2016. júl. 24. 12:02
1/3 anonim 

válasza:

SCART vagy EUROSCART (nálunk falun százlábú) -> VGA D-SUB átalakítót szerezz be hozzá! A SCART véget kösd a TV-hez, a VGA D-SUB véget pedig a PC-hez!
2/3 A kérdező kommentje:
sima scart,de nem jó amit mondtam?
2016. júl. 24. 15:26
3/3 Lajos54 

válasza:

Persze, hogy össze tudod kötni! Legfeljebb nem működik...
A régebbi TV-ken olyan video bemenet volt, amelyik úgynevezett összetett (kompozit) videojelet tudott fogadni. A komolyabbakon még esetleg előfordult úgynevezett S-video (komponens) bemenet. Az ilyen TV-re akkor lehetett számítógépet kötni, ha annak a videokártyáján volt az általános VGA mellett kompozit vagy komponens video kimenet is.
Tehát egyszerű átalakító kábel, aminek egyik végén VGA a másikon Scart dugó van, nem elég. Mivel különféle jelekről van szó, egy aktív konverterre lenne szükséged, ami megfelelően, a TV számára értelmezhetően átkonvertálja a VGA jelét. Valami ilyesmire:
Ha nem csak a képet, hanem a hangot is át akarod vinni a TV-re, ahhoz külön csatlakozó kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!