Az adatmentők hogy csinálják? Hogy mentik meg az adatokat pl. egy tönkrement vinyóról?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem sok esély van, hogy bárki is elmondja, de próba szerencse. :D2016. júl. 23. 18:54
1/15 anonim válasza:
Kürt-re gondolsz, vagy ilyen ingyenes progikra?
2/15 A kérdező kommentje:
Igazából mindenre, ami tud segíteni, ha elromlik a vinchester. :)
2016. júl. 23. 19:02
3/15 anonim válasza:
laborokban speckó eszközökkel ki lehet olvasni a vinyóról az 1-eket meg a 0-kat de egy átlag embernek erre nincsennek lehetőségei... meg hát attól is függ hogy a vinyóban mi a rossz, mi az ami nem működik... ha az olvasó rendszer ment tönkre és azért nem működik akkor arról a meghajtóról meg lehet menteni viszonylag könnyen az adatokat, de ha szénné égett az egész akkor már nehéz :D
4/15 tabaki válasza:
Például készítenek egy olyan szerkezetet, amelyikkel egy-egy adathelyet, vagy annak egy csak egy részét is képesek vizsgálni.
5/15 A kérdező kommentje:
Ja, értem, hát igen, ilyen külső cuccokra nincs pénzem. :/ Minden érdekel a témával kapcsolatban, mert valamelyik nap megijesztett a gép, szóval ez egyfajta érdeklődést váltott ki. :)
2016. júl. 23. 19:52
6/15 anonim válasza:
Csinálj biztonsági mentéseket, ha vannak olyan adataid, amiket nem szeretnél elveszteni.
Egy tönkrement vinyóról kimentetni az adatokat nagyon drága. Akár milliós összegekbe is kerülhet.
7/15 A kérdező kommentje:
Ezért akartam megtanulni. Nem gondoltam, hogy ilyen speckó eszközök kellenek hozzá. Nekem egy fölös húszezresem sincs. :S
2016. júl. 23. 20:45
8/15 anonim válasza:
Problémától is függ. Pl. ha a fájlrendszer sérült, mondjuk annyira, hogy az op.rendszer fel sem ismeri, hogy milyen fs, akkor lehet nyers adatokat beolvasni a lemezről, és abból következtetni az eredeti állapotra.
De ha hardveres gond, pl. a lemez felület sérült, vagy az elektronika, akkor azt már műteni kell.
:)
9/15 anonim válasza:
Igazából a Kürt -nél is több száz ezerbe kerül az adatmentés, szóval marad a biztonsági mentegetés :D
10/15 A kérdező kommentje:
Hol lehet valahol ezeket a fogalmakat megtanulni, amiket írtok? Nekem ez túl bonyolult, de szeretném megérteni. Tudtok ilyen weboldalt/akármit? :)
2016. júl. 29. 17:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!