Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nintendo New 3ds xl kérdések...

Nintendo New 3ds xl kérdések illetve, játékokkal kapcsolatos kérdések?

Figyelt kérdés
Sziasztok nem régen néztem isti videóját amiben egy 2ds-t bont ki, ezután utána néztem milyen árban vannak a 3ds-ek akkor láttam meg, hogy már van ez a "New" széria ez miben jobb az előzőtől? Azt tudom van rajta ez a c stick vagy mi a neve az kis pöcök a jobb oldalt végül is egy analog kar plusz van még rajta két hátsó gomb ennyit tudok róla, hogy ennyiben változott a sima 3ds xl-től ezen kivűl még volt valami változtatás? Hardware ugyan az maradt? Erre jönnek(vagy jöttek) ki majd (vagy már) olyan játékok amik csak ezeken az új szériákon futnak? Illetve tudnátok valami jó játékot ajánlani hozzá ami nem túl bonyolult, kicsi Angol tudással is játszható, és érdekes, sokáig játszható. Én a Monster Hunter Generationsba gondolkodtam , de ezen kivűl ajánlhatok még játékokat. (ez lenne az első nintendo-m, Ps vita tulajdonosok ne jöjjenek ajánlani a vitat, mert van ps4-em és mellé kell valami másabb is :D)

2016. júl. 17. 11:47
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve azt a 3d dolgot, hogyan kell elképzelni, olyan rendesen mintha egy 3ds filmet néznél?
2016. júl. 17. 11:49
 2/4 Krisipoke ***** válasza:

A felsoroltakon kívül a New 3DS-nek erősebb a processzora, így sok játék kevesebbet tölt, a letöltések is gyorsabbak. Bizonyos játékok szebbek, illetve a plusz gombokat van, ami kihasználja. Van rá exkluzív játék, bár nem sok. Dobozos kiadásból csak a Xenoblade Chronicles 3D van, ami az elég népszerű Wii-s Xenoblade Chronicles portja. Ezen kívül a Binding of Isaac Rebirth és az összes SNES (Super Nintendo Entertainment System) játék letöltése is csak a New-ra lehetséges.

Ezen kívül a New modell követi a szemedet, és az alapján állítja be a 3D effektet, szóval nem muszáj mindig pont szemből nézni, hogy meglegyen a hatás. Persze ez csak akkor számít, ha bekapcsolod az effektet, illetve úgy vettem észre, hogy a szemüveg ezt kicsit be tudja zavarni.

A sima New modell egy kicsit nagyobb, mint a sima régi, az XL verziók ugyanakkorák. Illetve csak a simához lehet kapni különböző lecserélhető elő- és hátlapokat.

Illetve még egy különbség, hogy a New gépek képesek érzékelni az alsó képernyőjükön keresztül az amiibo figurákat, amik bizonyos játékokban plusz dolgokat nyitnak meg. Ez a sima 3DS-en is lehetséges, de kell hozzá egy külön kis beolvasó.

És igen, pontosan úgy kell elképzeni a 3D-t, mintha 3D filmet néznél, de ha esetleg zavar, akármikor ki lehet kapcsolni ezt a funkciót, sőt, állítani is lehet, hogy mennyire mély legyen az effekt.

Egyébként nagyon sok jó játék van a gépre, és ezek között is van sok olyan, ami viszonylag kevés angol tudással is játszható, de nem tudom, milyenek érdekelnek. Ha mondasz stílusokat, hasonló játékokat, akkor tudok párat ajánlani, vagy ha általánosságban rám akarod bízni, akkor is. :)

2016. júl. 17. 12:32
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi sokat segítettél!

Főként platformer és kaland játékok érdekelnének. Ilyen Mario és Donkey kong szerű játékok esetleg, ha még vannak.

Azt véletlen nem tudod hogy a Snes játékok az eredeti grafikai beállításokon mennek, mint Snes-en, vagy valamennyire ezek fel vannak turbózva?

2016. júl. 17. 12:50
 4/4 Krisipoke ***** válasza:

Minden az eredeti a SNES játékokban. A Nintendo konzolokon már a Wii óta elérhető az úgynevezett Virtual Console szolgáltatás, amivel régebbi, elsősorban Nintendo konzolok játékait lehet letölteni. 3DS-re letölthetők Game Boy, Game Boy Color, NES, Sega Game Gear, és a New esetében SNES játékok.

Platformerből ajánlanám pl. a Super Mario 3D Landet. Ez mondjuk nem egy 2D-s platformer, hanem 3D-ben lehet mozogni, de a 2D platformerek szellemében a pálya elejétől a végéig kell menni. Nagyon jól sikerült szerintem.

2D Platformerekből van például a New Super Mario Bros. 2, ha a Marionál maradunk. Gyakorlatilag egy standard Mario kaland, ahol most az a különlegesség, hogy nagyon sok pénzt lehet gyűjteni, és ebben segítenek olyan dolgok, mint a kockákat és ellenségeket pénzzé változtató tűzvirág.

A Donkey Kong oldal sem üres, méghozzá az egyik legjobb 2D platformer érhető el, a Wii-s Donkey Kong Country Returns portja. Ez egy olyan cím, amit én mindenképp ajánlanék, elképesztően változatos és ötletes pályák vannak benne, ugyanakkor főleg a későbbi pályák nem éppen könnyűek. Viszont ha nem menne egy pálya, akkor felajánlja a játék a lehetőséget, hogy megcsinálja helyetted, hogy haladhass tovább.

Aztán ott vannak a nagy személyes kedvenceim, a Kirby játékok. Egész konkrétan a Kirby: Triple Deluxe és a nemrég megjelent Kirby: Planet Robobot. Ez is egy 2D platformer, aminek az elsődleges különlegessége, hogy el tudod lopni az ellenfelek képességeit, amik egyszerre egy csomó támadást adnak. Pl. a Nindzsa képességgel késeket tudsz dobni vagy akár vágni velük, a falra tapadni, rúgni, ledobni az ellenfeleket a földre, eltűnni egy időre, cseresznyevirágokkal vagy épp füstbombával támadni... a Tűz képességgel tudsz tüzet fújni, túzgolyóként repülni a levegőben, tűzlabdaként gurulni, meggyújtani magad, vagy leégetni a füvet, meggyújtani ágyúk kanócát, stb. És ez csak kettő volt a játékonkénti kb. 25 képességből. Nagyon ötletes és változatos, ráadásul mindkettőben van 2-2 kisebb, de teljesen más játékmenetű mellékjáték.

Kicsit a Mario világába visszatérve, kicsit kalandosabb a Luigi's Mansion 2, ahol különböző kastélyokban, mindenféle rejtélyek megoldásával kell szellemeket elkapni Luigi-val. Illetve szintén kalandosabb, már RPG-szerű a Paper Mario: Sticker Star, ami teljesen egy papír világban játszódik, ahol a különböző helyszíneken, matricákat összeszedve és azokat használva lehet körökre bontott módon harcolni ellenségekkel, felfedezni a területeket, kisebb fejtörőket megoldani.

Még mindig Mario-nál maradva, nem tudom, mennyire szereted a versenyzős játékokat, de a Mario Kart 7 (és tulajdonképp az egész sorozat) egy olyan, amit még azok is szoktak szeretni, akik nem annyira rajonganak az ilyesmi játékokért. :D Versenyzés olyan szokatlan helyeken, mint egy vulkán, egy hatalmas flipperasztal, vagy egy őszbe forduló erdő lombjai, összeszedhető gyorsítókkal és fegyverként használható tárgyakkal. Többen még jobb.

Viszont tényleg a kalandhoz kanyarodva a Zelda sorozatot NAGYON tudnám ajánlani. Ide mondjuk azért nem árt, ha az ember tud angolul, de azért el lehet boldogulni nélküle is. A Zelda: Majora's Mask 3D talán az egyetlen, amihez én nagyon javasolnám a nyelvtudást, bár kis segítséggel az is játszható nélküle, viszont az Ocarina of Time 3D és a Link Between Worlds még így is könnyebben emészthető. Az egyik leglegendásabb kalandjáték-sorozat, nem tudom, mennyire hallottál róla, de gyakorlatilag a kalandok során különböző helyeket kell bejárni, kastélyokat és barlangokat felfedezni 1-1 főellenséggel a végén, és persze mindig szerzünk valami új tárgyat, amik szükségesek ahhoz, hogy később tovább jussunk. Pl. a bombák megszerzése után be juthatunk a repedt falak mögé, az íj megszerzésével aktiválhatunk távoli kapcsolókat és megölhetünk messzi ellenségeket, stb. A Link Between Worlds egy úgynevezett "2D" Zelda, vagyis felülnézetes, az Ocarina és a Majora pedig "3D" Zeldák, vagyis a kamera forog a karakterünkkel együtt, és sokkal nagyobb szerepe van a dolgok magasságának és a szintkülönbségeknek. Mind a három játék egyébként egy mestermű, és ezt nagyon nem csak én gondolom így. :D

Nem tudom, hogy a Pokémon felé mennyire vagy nyitott, de igazából az egész anno 20 évvel ezelőtt a Nintendo által kiadott játékokkal kezdődött, és még ma is erősen fut. 3DS-re a fő részek, amik elérhetőek, azok az X/Y és az OmegaRuby/AlphaSapphire. Ez egy RPG sorozat gyakorlatilag, ahol elfoghatod az ellened jövő vad lényeket, és beépítheted őket a csapatodba, ahogy haladsz végig a kalandon. Persze mindenki más támadásokat tanul meg, mások a különböző statjaik, és persze a típusuk, ami befolyásolja, hogy milyen támadás ellen gyengék, és mi ellen erősek. A játékosok egymás elleni harca pedig nagyon mély, ha ebbe valaki bele akar folyni, mert rengeteg a lehetőség, és nagyon sok taktikai eleme van. Ha valaki csak végig szeretné játszani, akkor persze nincs szükség annyi taktikázásra, de például ha össze akarod szedni mind a 721 Pokémont, az is egy jó ideig le tud kötni. Egyébként mivel RPG sorozat, nyilván jól jön a nyelvtudás, de én még nagyon régen, kb. 10 évesen játszottam végig az első Pokémon játékomat különösebb probléma nélkül, szóval általában ki lehet találni, hogy merre kell menni. Ha mégsem, itt a gyakorikérdések :)

És ez csak pár példa, még rengeteg jó játék van a gépre. És akkor még nem is beszéltünk a letölthető Virtual Console (régi) játékokról, hogy azok között mennyi kincs van, sem a szintén letölthető, de modernebb, direkt az online boltra kifejlesztett játékokról, meg arról sem, hogy mindegyik 3DS modell képes lejátszani a sima Nintendo DS kazettákat is, amik között még talán több is a kihagyhatatlan cím.

2016. júl. 17. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!