Bajban vagyok a 2007-es Microsoft Word-el, hogy kell kezelni az élőlábat?
Na szóval nekem 2007-es Word-öm van. Tök jól megtanultam kezelni. Viszont van benne egy olyan rész, hogy a lap aljára belehet állítani élőlábhoz azt, hogy oldalszám. Pontosabban beszúrás- és középen ott van, hogy oldalszám. Nekem érettségi beszámolót kellett írnom és 27 oldalas lett és alap követelmény, hogy az oldalszámot nem lehet simán kiírni, hogy pl... 6. oldal 7. oldal
hanem úgy kell, hogy 6/27 7/27.
Na és nekem ezt nem engedi mindig az összes oldalnak ugyanazt a számozást adja.
Kicsit bonyolultan magyaráztam el de nem lehet egyszerűbben.
Aki tud segíteni annak köszönöm szépen :)
Szóval azt szeretnéd elérni, hogy "aktuális oldalszám/összes oldal száma" formátumban írja ki a Word a számozást.
Beszúrás menü / Élőláb / Élőláb szerkesztése. Ezután Tervezés menü / Kész modulok / Mező
A mezőnevek között keresd meg a Page -et, válaszd ki a számformátumot és OK. Beírja a számot, írj utána egy / jelet az élőlábba. Ezután újra Kész modulok / Mező és a NumPages mezőt válaszd ki, állítsd be a számformátumot és OK. Be fogja szúrni a dokumentum összesített oldalszámát.
Ha változik az össz oldalszámod, (kitörölsz oldalt vagy hozzáírsz) akkor jobb katt az össz oldalszámon és mezőfrissítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!