Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megoldani azt,...

Hogyan lehet megoldani azt, hogy pillanatnyi áramkimaradások esetén ne kapcsoljon ki a gép?

Figyelt kérdés
Nagyon idegesítő. A kérdés készült a 2016/07/12-13- as nagy vihar idején.
2016. júl. 13. 12:17
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, amikor tényleg csak egy szempillantásra megy el az áram.
2016. júl. 13. 12:18
 2/13 anonim ***** válasza:
80%
Ha asztali gép, akkor szünetmentes tápegység megoldhatja a prolémát, bár nem túl hatékony a technika, tényleg pár percet tud csak, mellesleg egy nagy doboz az, ami még drága is lehet (bár nem tudom a pontos árát).
2016. júl. 13. 12:19
 3/13 anonim ***** válasza:
2016. júl. 13. 12:27
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, épp az előbb olvastam róla. 60 € körül mozog az ára, amit én sokallok. Meg lehetne talán oldani egy akkumulátorral + egy elektromágneses berendezéssel, ami áramkimaradáskor azonnal bekapcsol? Úgy értem, ez a bekapcsolási idő, nem lenne túl hosszú? (Elmegy az áram, kiold az elektromágnes, létrejön az áramkör az akkumulátor és a gép között)
2016. júl. 13. 12:28
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
A megoldast szunetmentes tapegysegnek hivjak. A 2. valaszolot cafolva: egy 500VA-es APC a 'par perc' helyett nekem kb. negyed oraig birja halozati feszultseg nelkul (gep, monitor, halozati eszkozeim + egy NAS). nagynak nem neveznem mert egy kb. 30x10x15cm-es dobozrol van szo. Az ara ujonnan 30e alatt van, cserebe ved az aramszunettol, tulfeszultsegtol (!), aramingadozastol.
2016. júl. 13. 12:30
 6/13 Lajos54 ***** válasza:
54%

Egyrészt komolyabb viharok idejére célszerű kikapcsolni a gépet, mert egy villámcsapás (nem kell közvetlennek lennie, elég, ha a hálózatot éri) teljesen tönkre teheti.

Másrészt ilyen pillanatnyi feszültségkimaradások kivédésére találták ki a szünetmentes tápegységeket.

[link]

2016. júl. 13. 12:31
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

'Meg lehetne talán oldani egy akkumulátorral + egy elektromágneses berendezéssel, ami áramkimaradáskor azonnal bekapcsol?'

Igen, ez a szunetmentes, ujra feltalaltad a meleg vizet. Illetve felig, mert az akkumulator egyenfeszultseget hiaba kotod ra a gepedre, annak valtoaram kell. Na ezt oldja meg a szunetmentes egy inverterrel.

De latom mar, hogy 'sokallod' az arat, ugyhogy maradjunk annyiban, hogy vagy egyutt elsz ezzel problemaval, vagy veszel egy szunetmentest...

2016. júl. 13. 12:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem tűröm ezt a hangnemet.
2016. júl. 13. 12:34
 9/13 anonim ***** válasza:
58%
#8 Akkor kapcsold ki a gépet, és nem lesz szükséged szünetmentes tápegységre... :D
2016. júl. 13. 12:39
 10/13 A kérdező kommentje:
Az nem megoldás.
2016. júl. 13. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!