Fénykép elforgatásánál melyik módszerrel lehet a minőségveszteséget csökkenteni, amely a kép forgatása végett keletkezik?
Tehát adott egy fény kép amely fejjel lefele van. (180 fokkal elforgatva).
Melyik módszerrel minimálisabb a kép minőségének a csökkenése?
A:
Bármelyik programmal (akár Windows Fényképnézegetővel) elforgatás a megfelelő oldalra.
B:
Mivel pont fejjel lefele van a kép, és megszeretném fordítani, ezért egy programmal (akár paint) tükrözöm a képet.
Melyik opcióval lesz kisebb a kép minőségének a csökkenése? Esetleg annyira minimális a minőségcsökkenés ilyen kevés forgatás, tükrözés során, hogy nem lehet megállapítani a különbséget?
2. voltam
Egyszer is elég ballal, nem tudom, hogy miért írtam, hogy kétszer... :D
@#3:
Hacsak azért nem, mert annyi kell a 180 fokhoz...
@Kérdező (ugyanazt mondom, mint #1):
Sem a tükrözések, sem a derékszögű elforgatások nem igénylik a szögfüggvények használatát, ami a lebegőpontos számolás pontatlansága miatt a minőségromlást okozná, elegendő a pixeleket az egész koordinátákon átrendezni. Ezért egyik esetben sem csökken a minőség, vagy legalábbis nem a módszerből adódóan.
Őhm... egy kicsit félrefogalmaztam.
Nem magának a lebegőpontos számolásnak a pontatlanságával van baj (ami önmagában még messze az észrevehetőség határán túlra esne), hanem azzal, hogy a művelet után az eredményt még egész pixelkoordinátákra kell kerekíteni, ami már nagyon erős eltérés a számolt értékhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!