Amikor alvó üzemmódba rakom a számítógépet, akkor nem kapcsol ki. Miért van ez?
AMD-s vagyok, Windows 10 operációs rendszerem van. Az a gondom, hogy amikor alvó állapotba raknám a gépet, akkor minden tök jól működik, csak az az egy gond, hogy nem áll le a gépem.
I. Tehát, lépésenként amit szoktam cscinálni:
1. Start > Főkapcsoló > Alvó állapot
2. Nem áll le a gép, folyamatosan zúg
3. A monitor képe elsötétül
4. Felébresztem a PC-t (klikkelgetek)
5. Bejelentkező felület megjelenik
II. Pedig ez lenne a helyes, mikor, alvó üzemmódba rakjuk a számítógépet:
1. Start > Főkapcsoló > Alvó állapot
2. Ideinglenesen leáll a gép ("alszik")
3. A monitor képe elsötétül
4. Felébresztem a PC-t (klikkelgetek)
5. Bejelentkező felület megjelenik
Nekem vmiért az "I." szakasz áll rendelkezésemre. Ez miért van, hogy lehet ezt kijavítani úgy, hogy ne zúgjon a gép alvó állapotban?
Ez nem gond. Pontosan ez a lényege az alvó módnak: hogy a memóriában tartja a programok, folyamatok adatait - a memóriát pedig áram alatt kell tartani.
Ha teljes leállást de a megnyitott programok megtartását akarod elérni, akkor a hibernálás funkció a barátod.
A két állapot között az a lényeges különbség, hogy míg az alvó állapot csak a videokártya és a kijelző (monitor) meg még néhány "felesleges" dolog működését állítja le, de magát a gép működését nem, és szinte azonnal "felébreszthető" belőle, a hibernáláskor tulajdonképpen a pillanatnyi állapotot elmenti egy ideiglenes fájlba a merevlemezen. A gép látszólag leáll, de a tápegység (és még néhány lényeges dolog) nem áll le teljesen, vagyis feszültség alatt marad. Ebből valamivel tovább tart az "ébresztés", de lényegesen gyorsabb, mintha teljesen le lett volna kapcsolva. Ráadásul a hibernáláskor elmentett állapotok térnek vissza (például a hibernáláskor futott programok tovább futnak), ott folytathatod a munkát, ahol abbahagytad.
Ha a kikapcsolásnál nem választható a Hibernálás, akkor nincs engedélyezve a BIOS-ban. Erről itt olvashatsz: [link]
Win 10 esetén: start, gépház, eszközkezelő:
rányomsz hogy billentyűzet, (duplaklikk) HID billentyűzet eszköz, energiagazdálkodás, és ott van kipipálva: Az eszköz felébresztheti a számítógépet.
Innen elveszed a pipát, majd ok
És ezt az egérrel is megcsinálod.
nekem ez használt, de egérrel és billentyűzettel nem tudod felébreszteni a gépet csak az ON gombbal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!