Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Amikor alvó üzemmódba rakom a...

Amikor alvó üzemmódba rakom a számítógépet, akkor nem kapcsol ki. Miért van ez?

Figyelt kérdés

AMD-s vagyok, Windows 10 operációs rendszerem van. Az a gondom, hogy amikor alvó állapotba raknám a gépet, akkor minden tök jól működik, csak az az egy gond, hogy nem áll le a gépem.

I. Tehát, lépésenként amit szoktam cscinálni:

1. Start > Főkapcsoló > Alvó állapot

2. Nem áll le a gép, folyamatosan zúg

3. A monitor képe elsötétül

4. Felébresztem a PC-t (klikkelgetek)

5. Bejelentkező felület megjelenik

II. Pedig ez lenne a helyes, mikor, alvó üzemmódba rakjuk a számítógépet:

1. Start > Főkapcsoló > Alvó állapot

2. Ideinglenesen leáll a gép ("alszik")

3. A monitor képe elsötétül

4. Felébresztem a PC-t (klikkelgetek)

5. Bejelentkező felület megjelenik

Nekem vmiért az "I." szakasz áll rendelkezésemre. Ez miért van, hogy lehet ezt kijavítani úgy, hogy ne zúgjon a gép alvó állapotban?

2016. júl. 11. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez nem gond. Pontosan ez a lényege az alvó módnak: hogy a memóriában tartja a programok, folyamatok adatait - a memóriát pedig áram alatt kell tartani.

Ha teljes leállást de a megnyitott programok megtartását akarod elérni, akkor a hibernálás funkció a barátod.

2016. júl. 11. 16:47
 2/5 A kérdező kommentje:
És ez a hibernálási lehetőség hol áll rendelkezésemre?
2016. júl. 11. 16:50
 3/5 anonim ***** válasza:
BIOS-ban tudod a suspend state-et állítani. Ha átrakod S1-ről S3-ra, akkor (látszólag) le fog állni a gép alváskor, azaz megállnak a ventilátorok, és az összes nem kritikus hardver.
2016. júl. 11. 17:11
 4/5 Lajos54 ***** válasza:

A két állapot között az a lényeges különbség, hogy míg az alvó állapot csak a videokártya és a kijelző (monitor) meg még néhány "felesleges" dolog működését állítja le, de magát a gép működését nem, és szinte azonnal "felébreszthető" belőle, a hibernáláskor tulajdonképpen a pillanatnyi állapotot elmenti egy ideiglenes fájlba a merevlemezen. A gép látszólag leáll, de a tápegység (és még néhány lényeges dolog) nem áll le teljesen, vagyis feszültség alatt marad. Ebből valamivel tovább tart az "ébresztés", de lényegesen gyorsabb, mintha teljesen le lett volna kapcsolva. Ráadásul a hibernáláskor elmentett állapotok térnek vissza (például a hibernáláskor futott programok tovább futnak), ott folytathatod a munkát, ahol abbahagytad.

Ha a kikapcsolásnál nem választható a Hibernálás, akkor nincs engedélyezve a BIOS-ban. Erről itt olvashatsz: [link]

2016. júl. 11. 20:03
 5/5 anonim válasza:

Win 10 esetén: start, gépház, eszközkezelő:

rányomsz hogy billentyűzet, (duplaklikk) HID billentyűzet eszköz, energiagazdálkodás, és ott van kipipálva: Az eszköz felébresztheti a számítógépet.

Innen elveszed a pipát, majd ok

És ezt az egérrel is megcsinálod.

nekem ez használt, de egérrel és billentyűzettel nem tudod felébreszteni a gépet csak az ON gombbal

2019. dec. 25. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!